Exposities

Exposities in de OBA

Zie hieronder het overzicht van de huidige exposities.


Nu te zien

Brigit Hamer

lees meer over de expo van Brigit Hamer

In september en oktober 2020 is in OBA Ouderkerk een expositie van schilderijen, etsen en aquarellen van Brigit Hamer te zien. Brigit geeft schilderles en maakt graag portretten. 

Stilleven met breidel

lees meer over de expo Stilleven met breidel

Het verbazingwekkende en unieke eerbetoon van de hedendaagse Spaanse kunstenaar Lluis Ventós aan een mysterieus werk van de 17e-eeuwse Nederlandse schilder Torrentius.

LGBTshirtQIA+

robin door Ari Versluis op de foto gezET VOOR EXPO lgbtSHIRTqia+

LGBTshirtQIA+ toont een greep uit de T-shirtcollectie van IHLIA LGBTI Heritage. Fotograaf Ari Versluis plaatst de verhalen in het heden, zo wordt de geschiedenis gedragen door lhbtq+’ers van nu.

1,5m? Dat is verder dan je denkt!

lees meer over de expo 1,5m? Dat is verder dan je denkt!

Weet je niet hoeveel 1,5 meter is, en ben je je geodriehoek al kwijt sinds 1998? Dan kun je binnenkort terecht op het Van der Pekplein voor illustraties die op creatieve wijze inzicht geven op wat 1,5 meter daadwerkelijk is. 

Mijn wereld - Amsterdam Oost

lees meer over de expo van Sanne van de Werk

Waar Sanne van de Werk ook fotografeert, tijdens haar reizen in binnen- en buitenland, zij laat zich inspireren door wat er op haar af komt.  In Amsterdam-Oost, waar ze woont, is ze geboeid geraakt door het straatleven van de buurt.

PROJECT STARTBLOK

lees meer over de expo project startblok

PROJECT STARTBLOK is een mutimediale tentoonstelling en publicatie over het leven van Na-hom, Leila, Isabella, Samer en Timo: bewoners van wooncomplex Startblok Riekerhaven.


Binnenkort te zien

Voltooid Herstelde Tijd

lees meer over Voltooid Herstelde Tijd

Met een serie van zeven met goud herstelde keramieken platen met daarop een portretfoto van iemand die te maken heeft gehad met huiselijk geweld, wil Lara van Gaalen een betekenisvolle dialoog starten over geweld, herstel en eigenwaarde.

City stills

lees verder over de expo City stills

Mariette Carstens heeft een fotografisch onderzoek gedaan naar de 1,5 meter-samenleving in Nieuw-West, verbeeld in stadslandschappen. Zij wilde vastleggen hoe de bewoners van dit stadsdeel zich verhouden tot ‘’het nieuwe normaal’’.