1,5 m? Dat is verder dan je denkt!

Weet je niet precies hoeveel 1,5 meter is, en ben je je geodriehoek al kwijt sinds 1998? Dan kun je binnenkort terecht bij het Mosplein voor illustraties die op creatieve wijze inzicht geven op wat 1,5 meter daadwerkelijk is. En dat is verder dan je denkt!

Corona heeft ons hele leven overhoop gegooid. Wat vroeger nog heel normaal was, vinden we nu opeens raar: denk maar aan populaire gewoontes zoals elkaar groeten met een kus, of in elkaars gezicht hoesten.

En we moeten 1,5 meter afstand houden—iets dat niet voor iedereen makkelijk in te schatten blijkt. Natuurlijk kan niet iedereen een wandelende geodriehoek zijn, maar sommige mensen maken het wel heel bont.

Stel je zit in de bus en iemand buigt met zijn hele lichaam over je heen om op het stopknopje te drukken. Dit is niet volgens de richtlijnen van het RIVM, want zij hanteren dit officiële ezelsbruggetje:  “Er is geen 1,5 meter gebruikt, als je iemands Axe Dark Temptation ruikt.”

Dus hoeveel is die 1,5 meter nou precies? Daar is deze expo voor. Met een aantal creatieve voorbeelden wordt het een stuk makkelijker om de geadviseerde corona-afstand in te schatten.

Past er bijvoorbeeld een Canta tussen jou en je buurman in? Dan zijn jullie op veilige afstand aan het bekvechten over de peuken die jij altijd in zijn tuin gooit. En zo gaan we beleefd met elkaar om.

Expositie van: Mickey Cohen & Gabriël Ercicia
Tekst door: Marten Mantel

Vanaf 29 augustus
OBA Van der Pek