American Hypnotized

Ronald Blaszkowicz, (Amsterdam 1972) heeft altijd een camera bij zich en maakt sinds 1999 geïmproviseerde films. Zijn hoofd zit altijd vol met verhalen welke geïnspireerd lijken door zowel stedelijke als landelijke landschappen. Blaszkowicz leeft als een nomade en zwerft op deze manier de wereld over. Naast de Verenigde Staten is hij veelvuldig te vinden in de voormalige Sovjet Unie.

Opgegroeid tijdens de koude oorlog is er bij hem een fascinatie ontstaan voor de verschillen tussen bovengenoemde twee werelden en voor The American Dream als Amerikaans paradepaard. “ De Amerikaanse droom is op zijn retour en achter de façade van Hollywood is er een ander Amerika te ontdekken als je door de Verenigde Staten reist.”  Blaszkowicz reisde van Oost naar West en legde een ander Amerika vast.

Dat wil hij de toeschouwer in de serie  ‘American Hypnotized’ laten zien, een rauwe, eerlijke fotoreportage van het Amerika van nu. En wat is er gebeurd met de “Eastern Dream” aan de andere kant van de wereld sinds de val van het Sovjet systeem. Hoe ziet het dagellijks leven er nu uit?

November en december in OBA Ouderkerk