Amsterdam Vertelt

Amsterdam Vertelt brengt jong en oud in contact met kunst én met elkaar en is een initiatief van OBA en Foam Fotografiemuseum Amsterdam.

Om bewoners van Buitenveldert te inspireren presenteert Foam een selectie foto’s uit de eigen collectie in OBA Buitenveldert. De collectie van FOAM bevat onder andere werk van Danielle van Ark, Blommers & Schumm, Daniel Gordon, Jan Hoek, Sjoerd Knibbeler, Krista van der Niet, WassinkLundgren en Isabelle Wenzel.

Behalve de tentoonstelling bestaat het project uit verschillende workshops en masterclasses schrijven en fotografie. In de eerste maand (mei) waarin de expositie in OBA Slotermeer te zien is, kunnen jongeren (12-20 jaar) en ouderen (65+) meedoen. Buurtbewoners werken in duo´s aan hun eigen creatieve talenten door de verhalen van de wijk in beeld te brengen. Samen maken zij een écht magazine, met daarin de resultaten van het project. De workshops worden begeleid door museumdocenten van Foam, professionele fotografen en schrijvers. Nieuwsgierig? Aanmelden? Vind alle informatie op oba.nl/amsterdamvertelt!

Amsterdam Vertelt is een initiatief van OBA en Foam Fotografiemuseum Amsterdam en wordt ondersteund door The Art of Impact, FNO, Fonds voor Cultuurparticipatie, Fonds Sluyterman van Loo, Stichting RCOAK en Stichting Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen (Amsterdam). Foam is vriend van Lang Leve Kunst. 

7 september t/m 23 november OBA Buitenveldert

Foto: Krista van der Niet