Buitenexpositie Facets of Tangier

Tanger is een gemoedstoestand. De stad ligt aan de bovenste punt van Afrika, met haar ziel in de Maghreb en haar blik op Europa, al eeuwen een kruispunt van culturen. Fouad Lakbir, Guus Dubbelman, Hicham Gardaf en Robin Vermeulen stuiten op alle facetten van een stad die altijd in beweging is.

Ze leggen momenten vast in de Medina, de bossen langs het strand en de kale nieuwe buitenwijken. Ze vertellen het verhaal van een stad die diep in het verleden is geworteld, maar nu door snelle veranderingen wordt opgeschud en onzeker tast naar de toekomst. Een stad die je vooral grijpt op een manier die je nooit helemaal zou kunnen uitleggen.

6 - 31 augustus
OBA Mercatorplein

Workshops

Aan de hand van de buitententoonstelling worden er tweedaagse workshopsessies gegeven op 8/15 augustus en 9/16 augustus, alle dagen van 10.00 tot 14.00 uur in OBA Mercatorplein. In deze workshops maak je samen met de fotografen een eigen fotoserie in Amsterdam. Storyteller Fouad Lakbir leert je creatief schrijven, want bij een goede fotoserie hoort een goed verhaal. 

Facets of Tangier wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het Stimuleringsfonds voor Creatieve Industrie, Gemeente Amsterdam en VSBfonds.