Alle 27 vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

De Grote Oversteek

Onder de titel 'De Grote Oversteek' heeft Yarre Stooker - als onderdeel van Het Rode Loper festival in Betondorp zijn- kunstenaars bij elkaar gezocht die elk op eigen wijze ontmoetingen tussen buren in Betondorp arrangeerden.

Al woon je nog zo dicht bij elkaar in de smalle straatjes van Betondorp, van een echte ontmoeting is het soms nog nooit gekomen… In elk van de straten die op het centrale plein de Brink uitkomen, hebben overburen elkaar echt ontmoet. Want wie woont daar nu eigenlijk? Wat is zijn of haar verhaal? Van elke straat die op het centrale plein De Brink uitkomt, is een aantal buren aan elkaar gekoppeld. Vaak ging het om mensen die elkaar niet of nauwelijks kenden en die dankzij dit project een speciale band of link met elkaar hebben gekregen. De ontmoetingen werden op foto’s vastgelegd. 

Deelnemende kunstenaars

Fiona Whelan - Brinkstraat
Barbara Schutte – Landbouwstraat, Weidestraat & Johan Cruyff Court
Jan Theun van Rees - Landbouwstraat (Westzijde)
Yarre Stooker - Veeteeltstraat (Oost- en Westzijde)

18 december – 9 februari OBA Javaplein