Expositie van Lynda Smids in de OBA Spaarndammerbuurt

Waar ik ook kom, ik word altijd geïnspireerd door het landschap. Door de verschillende tinten groen naast elkaar, door het felle geel van de bladeren van een (herfst)boom (alsof het de zon zelf is), door de contouren van een kerk (als je tegen de zon inkijkt), het contrast van de lijnen van een elektriciteitsmast in een weiland.

In het klein zijn het de vogels om me heen. Een pimpelmeesje bungelend op mijn waslijntje, de ooievaar op het nest in het Westerpark, ‘mijn’ Turkse tortelduifjes samen op het hek of ‘gewoon’ een heggenmus in de struiken. Klein geluk. Al deze indrukken voeg ik graag samen in een schilderij, een tekening of een zeefdruk, graag tot in de kleinste detail, en zo ontstaan deze Spaanse, Franse en oer-Nederlandse landschappen. 

Ieder jaar werk ik ook aan verschillende kunstprojecten om geld in te zamelen voor een goed dierendoel. Enkele projecten uit 2019: het beschilderen van een servies met katten voor de verkoop in de marktkraam van Stichting Amsterdamse Zwerfkatten, het beschilderen van waaiers voor Proefdiervrij en momenteel het schilderen en verkopen van Feestdagenkaarten (dit jaar gaat een deel van de opbrengst naar De Poezenboot).  

Op mijn website is nog veel meer te zien!

Mail mij als je interesse hebt in: 

  • het aanschaffen van een van de kunstwerken en/of informatie hierover
  • het bestellen van Feestdagenkaarten
  • de waaiers van Stichting Proefdiervrij
  • een kunstwerk in opdracht
  • een nieuwsbrief (met het laatste nieuws over exposities, verkoop van werk, verkoop Feestdagenkaarten)
  • iets anders betreffende mijn werk
     

Ik streef ernaar mijn prijzen laag te houden, zodat het voor iedereen mogelijk is om werk aan te schaffen. Mocht je een werk van mij willen hebben, maar kan je het geld moeilijk missen, neem dan alsjeblieft contact met mij op, er valt altijd wel iets te regelen.

22 november 2019 t/m 29 februari 2020
OBA Spaarndammerbuurt