Expositie van Anna Khodorovich "H2O"

Anna komt uit Rusland en is afgestudeerd aan de Toneel Academie (GITIS) te Moskou als vormgever. Sinds 2004 woont ze in Amsterdam en is beeldend kunstenaar. Voordat ze vol passie het penseel opnam, heeft ze in Nederland in verschillende theaters gewerkt als decor- en kostuumontwerper, o.a. voor Tryater en Oerol festival.

In 2015 werd Anna als bijzonder schildertalent gespot door de Wackers Academie en uitgenodigd voor een nieuw speciaal project onder begeleiding van Jim Harris en Sam Drukker. In 2016 studeert ze onder begeleiding van Sam Drukker met succes af.De schilderijen van Anna zijn herkenbaar aan een uitgesproken levendig kleurgebruik. Onderwerpen zijn vaak het landschap, waar zij sfeer en poëzie zoekt. Met gevarieerde kwaststreken en fantasie speelt ze als het ware met olieverf. Bij voorkeur op locatie in de buitenlucht. Anna onderzoekt en experimenteert. Zo schildert zij regelmatig in de avond, lettend op details die de meesten zullen ontgaan: straatlantaarns, reflecties in ramen, sporen in zand of stroomrichtingen in het water. Deze kijk op de wereld wordt gewaardeerd, o.a. met de toekenning van de Rembrandt Young Talent Award 2016 tijdens het Schilderfestival Noordwijk. In 2017 werd Anna genomineerd voor de Royal Talens Award bij het Noordwijk Schilderfestival.

Momenteel schildert Anna veel waterpartijen, zwembaden, zwemmende mensen en objecten. Voor haar waterserie gebruikt ze restpartijen van aluminium platen en aluminiumfolie als ondergrond. Ook probeert ze andere materialen als bijvoorbeeld dibondplaat of isolatiefolie. 

Exposities:

Haar werk was eerder te zien in het MoMA te Moskou en de Praagse Quadriënnale. Verder heeft zij onder andere geëxposeerd bij Kunstvlaai te Amsterdam en het Theater Instituut Nederland; Pintar Rapido Amsterdam en Londen; en bij Cloud Gallery te Amsterdam.

Voor meer informatie kijk op: www.annakhodorovich.com   

  

Januari t/m februari 2018, OBA Ouderkerk aan de Amstel