HELDEN! - LHBTQ’ers vertellen over hun rolmodel

Held. Heldin. Heldenmoed. Heldenverering. Bestaand, fictief, historisch. Strijders, redders, beschermers: Helden kunnen voor veel mensen een rolmodel zijn. Een inspiratiebron die je helpt bij de vormgeving van je eigen leven. In de expositie 'HELDEN!' vertellen Nassiri Belaraj, Splinter Chabot, Astrid Oosenbrug, Chris Rijksen, So Roustayar, Raisa Sambo en Thorn Vineyard over hun rolmodel.

Wie was die ene persoon die hen opgetild heeft en waardoor ze zich even niet alleen voelden? Wie inspireerde hen om ook hun eigen weg te volgen? Een reis vol obstakels die door de heteroseksuele omgeving niet altijd begrepen werd. Met deze tentoonstelling willen we deze voorbeelden eren en laten zien dat wij allemaal – de geïnterviewden, hun helden en natuurlijk jij zelf – weer op de schouders staan van de illustere en moedige voorgangers die streden voor een diverse en inclusieve wereld.

In de zeven panelen in deze expositie kun je hun verhalen ‘bekijken’ en lezen. In de expositie zijn ook mooie collectiestukken te zien uit het archief van IHLIA die de helden nog meer context geven.

30 januari t/m 12 april 2020
OBA Oosterdok | IHLIA-plein (3e etage)