Hoekjes van Geluk

In september komt het voorleesboek 'Hoekjes van geluk' uit, het debuut van actrice Maryam Hassouni (1985). In OBA Mercatorplein opent een bijbehorende expositie.

Het boek is geïnspireerd op Maryam’s eigen zoektocht naar geluk in een moeilijke periode. In een beeldend verhaal laat ze de Marokkaans-Nederlandse Sam ontdekken dat geluk voelt alsof je hart wordt gekieteld, dat het smaakt naar precies genoeg suikerspinnen én dat geluk nieuwe dromen brengt.

Sam is jarig. Dat is leuk voor Sam! Tenminste, dat zou je denken. Maar onderweg naar school gaat er van alles mis en tot overmaat van ramp stapt hij met zijn gloednieuwe gympies in een verse hondendrol. Volgens mama zit het ongeluk in een klein hoekje, maar geluk óók. In zijn grootse zoektocht naar de kleinste hoekjes ontdekt Sam in magische werelden hoe je geen pechvogel, maar een geluksvogel kunt zijn.

Deze september publiceert ROSE stories het voorleesboek Hoekjes van geluk, het debuut van actrice Maryam Hassouni (1985). Maryam werd bekend door haar rol in de tv-serie Dunya & Desie. Sindsdien heeft ze in verschillende theatervoorstellingen, tv-series en films gespeeld, waaronder Flikken Rotterdam, Soof en Offers, waarvoor ze in 2006 een Emmy Award voor Beste Actrice ontving.

Hoekjes van geluk is geïnspireerd op Maryam’s eigen zoektocht naar geluk in een moeilijke periode. In een beeldend verhaal laat ze de Marokkaans-Nederlandse Sam ontdekken dat geluk voelt alsof je hart wordt gekieteld, dat het smaakt naar precies genoeg suikerspinnen én dat geluk nieuwe dromen brengt. In iedere magische wereld ontmoet Sam iemand die een wijze les voor hem heeft. In dat ene hoekje met die plant, die plots uitgroeit tot een reusachtige boom. Bij dat hoekje onder de trap, waar een eng spinnenweb de toegangspoort tot een vriendelijke roze suikerspinnenfabriek blijkt te zijn. Of achter het muizenholletje onder de keukentafel, dat leidt naar een heel bijzonder land.

De fantasierijke plekken waar Sam terecht komt, zijn tot leven gebracht door Ramona Treffers. Als illustrator en kunstenaar houdt Ramona zich onder andere bezig met illustraties en achtergronden & storyboards voor animatiefilms en games. Zo was ze als illustrator en concept artist verantwoordelijk voor de animatiefilm Vrije Vogel, die onlangs in première ging op het Cinekid Festival.

vanaf 7 maart tot 13 mei in OBA IJburg