Honderdduizend bomen en een bos van draad

Samen met vele anderen borduurt Sara Vrugt in 2020 een bos. De honderd geborduurde bomen vormen een grootschalig kunstwerk, een woud waarin je in gedachten kunt verdwalen. Het kunstwerk komt tot stand in vier openbare pop-up ateliers, verspreid door het land. Elk kwartaal strijkt het atelier op een nieuwe locatie neer. Nu is dat OBA Roelof Hartplein.

In het pop-up atelier kan men meedoen door te borduren of een natuurverhaal te vertellen. Deze verhalen worden in borduursteken vertaald in een geborduurd bos, dat vanaf 2021 op verschillende plaatsen te zien is. Daarna wordt er een echt bos geplant van honderdduizend bomen in samenwerking met IVN en TreeSisters.

OBA Roelof Hartplein
15 april tot 24 mei 2020

Borduur mee

Sara leert jou graag de mooiste steken waarmee je de geborduurde bomen kunt creëren. Ervaring is geen vereiste en er is ruimte voor eigen creatieve inbreng. 

Vertel je verhaal

Vertel in het atelier jouw natuurverhaal; een anekdote, een sterk verhaal of de herinnering aan je eerste klimboom bijvoorbeeld. Elk verhaal krijgt een eigen plek in het kunstwerk. 

Doneer voor levende bomen

Met jouw bijdrage wordt een echt woud geplant van honderdduizend bomen! Dat doen we samen met IVN en TreeSisters. Als blijk van dank wordt er speciaal voor jou een eigen vogeltje in het bos geborduurd. 

Het werk van Sara Vrugt

Sara Vrugt ontwerpt met textiel en draad, humor en een idealistische inslag. Haar participatieve projecten raken aan maatschappelijke thema's; met haar werk laat ze mensen met een frisse blik naar het dagelijks leven en de wereld kijken. Het borduren zet Sara in als reactie op de huidige op technologie en commercie gerichte cultuur. Dat doet ze niet middels het luidkeels propageren van een rigide mening, maar met heel veel inzet, een beetje materiaal en een knipoog. 

Meedoen:

  • Je kunt binnenlopen en aanschuiven. 
  • Je kunt zo vaak komen als je wilt en bepaalt zelf hoe lang je blijft.
  • Deelname aan het atelier is gratis.

Meer informatie kun je vinden op www.honderdduizendbomen.nl