I challenge you to love me

Ketje, Brasilia 2014 © Diana Blok

Het straatbeeld in Brazilië mag door het vele bloot van de inwoners een tolerante, vrijzinnige indruk wekken, de cijfers laten een ander beeld zien. De afgelopen vier jaar verdrievoudigde in Brazilië het geweld tegen homo's, lesbiënnes, bi-sexuelen en transseksuelen.

Daarom werd Diana Blok door de Nederlandse Ambassade in Brazilië gevraagd om de LGBT-gemeenschap vast te leggen, zoals ze dat eerder met haar serie See Through Us in Turkije deed. Bloks ontmoetingen met homo's, lesbiënnes, bi-sexuelen en transseksuelen resulteren in persoonlijke onthullingen over de zoektocht naar een seksuele identiteit in een door en door conservatieve samenleving. 

Diana Blok

Diana Blok (Uruguay, 1952) is geboren in Montevideo, Uruguay. Als dochter van een Nederlandse diplomaat en een Argentijnse moeder groeide ze op in Colombia, Guatemala en Mexico. Na een studie sociologie in Mexico-Stad vestigde ze zich in 1974 definitief in Nederland, waar ze zich op de fotografie toelegde. Sinds 1980 publiceerde ze zeven fotoboeken, waaronder Time Tells (2012), See Through Us (2009) en Eu te Desafio a me Amar. Bloks werk is onder meer opgenomen in de collecties van het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Tokyo Metropolitan Museum. In de loop der jaren exposeerde Blok veelvuldig in Nederland, Noord- en Zuid-Amerika en Japan. Inmiddels maakt ze ook films en video-installaties, werkt ze samen met uiteenlopende kunstenaars en geeft ze regelmatig masterclasses aan diverse kunstacademies in binnen- en buitenland.

11 juli 2019 t/m 8 september 2019 OBA de Hallen

beeld: Ketje, Brasilia 2014 © Diana Blok