Alle 27 vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Inktspot | 100 politieke cartoons

Voor de tweede maal te zien in de Centrale OBA: de Inktspotprijs met politieke cartoons die humoristisch zijn of vilein, maar altijd raak.

De jury voor de Inktspotprijs 2017 bestond dit jaar uit Claudia de Breij (tevens juryvoorzitter), politiek verslaggever Joost Vullings en VICE-hoofdredacteur Casper Sikkema. Op 26 september was de prijsuitreiking in Nieuwspoort, in Den Haag. 

Stichting Pers & Prent vaart een andere koers: werd voorheen een selecte groep tekenaars uitgenodigd werk in te zenden, sinds vorig jaar kan iedereen die cartoons maakt dat. Zo krijgt ook de jongere generatie de kans te laten zien wat zij in huis heeft en maken zij evenveel kans op de prijs als de grote namen. 

De Inktspotprijs 2017 is gewonnen door John Reid, Bastiaan Geleijnse en Jean-Marc van Tol, met de cartoon ‘Aanslagen’ van Fokke & Sukke. De 2e prijs ging naar Jos Collignon, met zijn tekening ‘Succes voor DENK’. En de 3e prijs is gewonnen door tekenaarscollectief Gorilla met de tekening ‘A typecast for Donald Trump’.

Voor meer info: www.persenprent.nl

27 september t/m 31 januari 2018, Fotogalerij, OBA Oosterdok