Landslide in my mind

Twee jaar lang werkte Wouter le Duc in zijn atelier aan het construeren van ‘Landslide in my mind’. Hij maakte hiervoor gebruik van verschillende technieken om vervormde herinneringen aan een periode van isolement te verbeelden.

Le Duc verbleef tijdens de winter van 2010 in een afgelegen huisje in Zweden. Ver weg van de bewoonde wereld vulde hij deze tijd met het opschrijven van zijn gedachten, het maken van lange wandelingen door het besneeuwde landschap en het hakken van brandhout. Tijdens deze periode heeft hij er bewust voor gekozen om zich af te sluiten van de bewoonde wereld. Hierdoor vond hij de rust om vanuit een nieuw perspectief gebeurtenissen uit het verleden en de invloed hiervan op zijn leven te beschouwen.

Naarmate de jaren verstreken ontdekte hij dat zijn herinneringen aan deze tijd langzaam eenvloeibaar geheel werden. Ze transformeerden tot herinneringen aan utopische plekken welke alleen in zijn hoofd bestaan. Door middel van geconstrueerde beelden, die deze getransformeerde herinneringen laten zien, onderzoekt hij de grenzen en mogelijkheden van het fotografisch medium.

‘Landslide in my mind’ draait om illusies, verlangen en herinneringen aan isolatie. De beelden laten de paradox van vervormde herinneringen zien; wat we denken te zien is niet wat bestaat.

Mede mogelijk gemaakt door een Ontwikkeling- en Onderzoekssubsidie van CBK Rotterdam.

9 november t/m 15 januari 2018 te zien in OBA de Hallen