Met andere ogen

Maak kennis met Amsterdam door middel van virtual reality. Stap in de leefwereld van een Amsterdammer en leer de stad en haar stadsgenoten op een andere manier kennen. Kijk naar hoe zij de wereld zien en waar zij tegenaan lopen. Om vervolgens deze ervaringen met elkaar te delen, gedachten uit te wisselen en ideeën op te doen.

De VR-installatie heeft de afgelopen maanden diverse OBA-vestigingen aangedaan en eindigt deze reis met de slotmanifestatie Amsterdam: Met andere ogen op 20 maart 2019 in OBA Oosterdok. Alle ervaringen uit de afgelopen periode worden kracht bijgezet tijdens een avondvullend en interactief theaterprogramma met woord, beeld en geluid in combinatie met een virtual reality beleving tussen de boekenkasten. 

De avond wordt geleid door Dionne Abdoelhafiezkhan. Met medewerking van wethouder Rutger Groot Wassink, politica Fatima Elatik en cabaretière Funda Müjde. Andere gasten tijdens deze avond zijn Mitchell Esajas, Dino Suhonic, Jennifer Hopelezz, Karin Schadee en Jessica van der Pluijm. 

Artistieke bijdragen worden geleverd door OTION (Guillermo Blinker), Iris Vos, Gideon 'Gikkels' Everduim en Thomas de Bres.