OBA Cinétol X HATCH series

Deze tentoonstelling is ontstaan in samenwerking met een groep kunstenaars uit Amsterdam die hun inspiratie in de schoonheid van de stad vinden. De kunstenaars kregen de mogelijkheid om in OBA Cinétol te werken.

Samen met HATCH series is zo een interactieve tentoonstelling samengesteld. Hiermee is geprobeerd de ruimte zo goed mogelijk te gebruiken door verschillende kunstvormen samen te stellen in een expositie. 

Over HATCH series

HATCH series zijn de creatieve denkers achter de creatieve indeling van de ruimte voor de tentoonstelling. Zij vormen een collectief dat begonnen is in New York en Taipei en nu opkomende kunstenaars exposeert in Nederland. Dit doen zij door middel van tentoonstellingen en het bouwen van een physique en virtuele gemeenschappen om zo het werk te delen. Door middel van de samenwerking tussen curators en kunstenaars probeert HATCH uit de bubbel te komen van de eigen stad en zo een mogelijkheid te geven om op een innovatieve wijze samen te werken.

HATCH is geïnspireerd geraakt door de geschiedenis van het Cinétolgebouw en de vele functies die het gehad heeft door de jaren heen. In het verleden heeft het gebouw onder andere als bioscoop en synagoge gediend en nu is het een veilige plek voor geschreven verhalen. Naar aanleiding van deze geschiedenis zijn acht kunstenaars gevraagd die allemaal in Amsterdam wonen, om het thema RUIMTE te bestuderen.

Hoe denken wij over onszelf in tegenstelling tot de ruimtes die wij creëren? 

De deelenemde kunstenaars zijn: Cyrus Kush, Enric Montfort, Julian Brenninkmeijer, Malou Kranen, Michelle LevieMulay, Renata Chede en Stephanie Marihan.

Deze expo is te zien tot 19 mei 2017. 

Opening

Op zaterdag 22 april wordt de expo officieel geopend, van 14.00 tot 17.00 uur in OBA Cinétol. 

Bekijk voor informatie over onze opening het event op Facebook.