Princesses of Sheba at Night

Deze selectie van portretten uit het documentaire fotoproject Princesses of Sheba at Night vertelt het verhaal van 6 jonge homoseksuelen in Marseille. Ieder heeft zijn eigen, bijzondere verhaal, maar zij vinden elkaar in het gemeenschappelijke verlangen om zich als homoseksueel en crossdresser te uiten, zonder de verbale en lichamelijk aantijgingen die zij allen te verduren krijgen.

Dus komen ze ’s nachts bij elkaar en maken zich klaar om uit te gaan. Op hun high heels en prachtig aangekleed, flaneren ‘the girls’ – zoals ze zichzelf noemen- als prinsessen door de straten van Marseille. Samen voelen ze zich sterker en moediger en maken hun droom waar. Van de groep van 12, waar de zes deel van uitmaken, komen de meeste uit Maghreb landen, sommigen van hen groeiden op in Frankrijk. Maar allemaal hebben ze een moslim achtergrond.

Deze moedige jonge mensen kiezen ervoor om in deze fotoserie hun mannelijk en vrouwelijke identiteiten te laten zien. Zij vertelden hun verhaal met trots, zachtheid en eerlijkheid; zij delen hun leven, hun angsten en plezier, hun verlangens en hun dromen voor de toekomst. 

De fotoserie is gemaakt door fotografen koppel Jean-Christophe Husson en Delphine Gubert, die afwisselend in Parijs en Amsterdam werkzaam zijn.

11 januari tot 18 maart 2018, IHLIA LGBT Heritage in de OBA Oosterdok