Thuis in de stad van de toekomst

Amsterdam groeit. Daarom moeten we keuzes maken. Voor nu, maar ook voor straks. Hoe blijft de stad aantrekkelijk voor bewoners? Waar komen nieuwe woningen en groen? Hoe maken we de stad gezond en duurzaam? Waar liggen kansen voor ondernemers? De antwoorden op deze vragen komen terecht in de Omgevingsvisie Amsterdam 2050.

Zes ontwerpteams tekenden hiervoor aan het Amsterdam van de toekomst. Hun ontwerpen zijn vanaf eind september te zien in de OBA aan het Oosterdok. Ze laten zien hoe de bestaande ruimte in de stad in de toekomst beter benut kan worden en wat dat kan opleveren.  De voorstellen zijn inspirerend en soms confronterend. Het zijn géén concrete plannen die daadwerkelijk worden uitgevoerd, maar ideeën voor een nieuwe inrichting van de stad. Ze zijn uitgewerkt rondom drie kenmerken van Amsterdam:

  • Stad rond het centrum (Gooiseweg en Overtoom - Lelylaan)
  • Stad aan het water (Noordoever van het IJ)
  • Stad aan het landschap en spoor (Zuidoost en Nieuwe Meer). 

Bekijk de ontwerpen, laat je inspireren en laat ons weten wat je ervan vindt. Wat is er goed aan? Wat minder? Wat mis je of kan beter? Laat je reactie achter en werk mee aan de toekomst van Amsterdam.

1 oktober - 12 november
OBA Oosterdok | 1e etage

Deze tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met de Gemeente Amsterdam.