Trans in Amsterdam

Transgender Netwerk Nederland (TNN) bestaat tien jaar en viert dit jubileum met de expositie Trans in Amsterdam: een fotoserie over Amsterdamse transgenderorganisaties die elk iemand uit hun bezoekerspubliek hebben voordragen om geportretteerd te worden.

Van dragshowbar Lellebel tot Trans United Nederland voor biculturele trans personen: de fotoserie Trans in Amsterdam portretteert twaalf verschillende Amsterdamse transgenderorganisaties en de mensen die bij deze verschillende Amsterdamse transorganisaties zijn betrokken. Als bezoeker, als volger op Instagram, als cliënt of als vrijwilliger. De kijker krijgt daardoor een inkijkje in de trans gemeenschap in al haar diversiteit. Quotes van de geportretteerden geven een indruk van de betekenis die een organisatie voor een individu kan hebben.

De fotoserie daagt de kijker uit om zich in te leven in hun transgender buurtbewoners. Een kijkje in de lokale community die voor velen onbekend is, kan vooroordelen wegnemen en kan de afstand tussen groepen verminderen. Ook kan het mensen helpen die zelf trans zijn en niet weten waar ze in de stad allemaal terechtkunnen.

Trans in Amsterdam is een initiatief van Transgender Netwerk Nederland in samenwerking met IHLIA LGBT Heritage.

8 september t/m 3 november 2019
OBA Oosterdok | 3e etage IHLIA plein