Trans in Amsterdam

Van dragshowbar Lellebel tot Trans United Nederland voor biculturele trans personen: Trans in Amsterdam portretteert twaalf verschillende Amsterdamse transgenderorganisaties.

De fotoserie laat de kijker kennismaken met mensen die bij de transorganisaties zijn betrokken. Als bezoeker, als volger op Instagram, als cliënt of als vrijwilliger. De serie geeft zo een inkijkje in de transgemeenschap in al haar diversiteit. 

De betekenis die een organisatie voor een individu heeft, kan ver reiken. Zo vertelt Sem dat hij door het zien van YouTube-filmpjes van The Transketeers ineens een toekomst voor zich zag die wél kansrijk kon zijn. En zegt Vivonne over Café Lellebel: ‘Als transgender mensen zijn we een minderheid. We moeten altijd ons best doen om ons aan te passen aan een norm waaraan we niet kunnen voldoen. In de Lellebel bepalen wíj de norm.’ 

Deze fotoserie is een initiatief van Transgender Netwerk Nederland, een organisatie die in 2009 werd opgericht om de samenwerking tussen transinitiatieven te bevorderen. De afgelopen tien jaar groeide het netwerk uit tot de landelijke politieke belangenbehartiger van trans personen in Nederland. 

12 januari t/m 29 februari 2020 (toegang gratis)
OBA Roelof Hartplein

Fotografie: JASMINE DE  VRIES

Productie: GABRIËL BOS


Mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam.