TROBI

Beeldend kunstenaar Brian Elstak (1980) is een verhalenverteller pur sang. Eerder werk van hem was te zien bij De Correspondent, The Black Archives en in het Stedelijk Museum, maar ook op albumcovers en in videoclips.

De verhalen die hij zijn eigen kinderen voor het slapengaan vertelt, heeft hij nu opgeschreven en geïllustreerd. Dit najaar is zijn werk ook te zien in OBA Oosterdok in de expositie over zijn nieuwste boek TROBI.  TROBI is de opvolger van TORI! Het verrassende kinderboek dat menig kinderhart en een Zilveren Penseel veroverde. 

In TROBI komen de dappere mensenkinderen Cel, Bones en Zi weer in de problemen: de tijgerklauw met de kracht van honderd tijgers is van hen gestolen. Tijdens hun zoektocht stuiten ze op reptielen met samoeraizwaarden, een grote glibberige octopus en een oude aap met een goudkleurige kimono. Typisch Elstak dus , deze keer in samenwerking met theaterschrijver Esther Duysker (1985). Ze schreef o.a. de theatervoorstelling Hatta & De Kom (genomineerd voor een BNG Bank Theaterprijs) en bewerkte het veelgeprezen A Raisin In The Sun en Othello.

Op zaterdag 6 oktober 2018, in de Kinderboekenweek, is het boek TROBI gelanceerd in OBA Oosterdok en de expositie feestelijk geopend met taart en bubbels. In de expositie zijn verschillende ‘kunstwerken’ uit zijn nieuwste boek te bewonderen, evenals houten sculpturen waar de tijgerklauw er één van is. De illustraties op de glazen wanden van het OBA Junior Lab zijn ook ontstaan uit de kunstenaarshand van Elstak. 

De expositie is vanaf 6 oktober 2018 te zien op de jeugdetage van OBA Oosterdok

Meer informatie over het werk van Brian Elstak is te vinden op www.brianelstak.com