Visible Faces

Visible Faces is een fototentoonstelling over Turks-Nederlandse LHBT’s gemaakt door journalist en Zilveren Camera winnaar 2016 Cigdem Yüksel. De foto’s hingen een jaar lang in een vrouwencentrum in Nieuw-West. De foto’s riepen vragen op bij bezoeksters. “Wie zijn dat? Homo’s en lesbiennes? Maar het lijken zulke gewone mensen!”

De portretten prikkelden de nieuwsgierigheid van de bezoekers, wat leidde tot gesprekken over het onderwerp seksuele diversiteit. Enkele van de vrouwengroepen wilden de afgebeelde mensen best eens ontmoeten, wat leidde tot mooie en soms heftige gesprekken. Zo kan fotografie leiden tot dialoog en ontmoeting, dichtbij huis. Door de herkenbaarheid van de huiselijke situatie en de benaderbare portretten, wordt seksuele- en genderdiversiteit iets van ons allemaal.

In deze fotoserie heeft Pride Photo Award bi-culturele fotografen de opdracht gegeven om een serie van ca. 10 portretten te maken van bi-culturele LHBT’s uit Amsterdam. De foto’s dienen als aanleiding voor voorlichting en debat over (seksuele en gender) diversiteit en voor ontmoetingen met de geportretteerden.

5 juni tot 27 augustus in OBA Mercatorplein