Wat eten we?

‘Wat eten we?’ is de naam van de expositie van werken van Wies Israëls. De expositie is van begin maart tot eind april 2020 te zien in OBA Ouderkerk. Thema van de schilderijen is eten, in het bijzonder groenten, taarten en stillevens. Het is een soort “keukenkunst”, aldus Wies.

Haar schilderwerk is vlot en vrij  – haar werken hoeven niet precies op foto’s te lijken. Toch wil ze in ieder werk voldoende detail weergeven.  “Wanneer ik een werk niet mooi vind, schilder ik er gewoon overheen. Hierdoor krijg je reliëf en het doek gaat ruw aanvoelen.” Ze schildert niet alleen op canvas, maar ook op hout en board. Dat kunnen ook oude planken zijn, gevonden in de tuin. Voor deze expositie heeft ze ook het hout van wijnkistjes gebruikt.

Wies' inspiratiebron is alles wat eetbaar is, want naast het schilderen van de natuur (bloemen en vogeltjes) heeft Wies nog een passie: koken en bakken. Ze is dan ook “kookjuf” op een lokale basisschool. Elke week leert zij een groep van kinderen de fijne kneepjes van de keuken. 

1 maart t/m 30 april 2020
OBA Ouderkerk