Inspiratie

Inspiratie


Een griezelverhaal, het nieuwste kookboek, fictie of non-fictie? Laat je inspireren door medewerkers van de OBA. Zij schrijven met liefde blogs over persoonlijke favorieten voor jong en oud. Bekijk ook eens onze wekelijkse top 10 met boeken die extra aandacht verdienen. En als je op zoek bent naar paradepaardjes en prijswinnaars, dan kan je terecht bij de pagina met literaire prijswinnaars.

Ga je naar het theater of het museum en wil je meer leren en lezen? Bekijk dan de boekenplankjes met titels die aansluiten bij exposities en voorstellingen die nu en binnenkort in Amsterdam te bezoeken zijn.

Nieuw in de OBA

Top 10

Lees meer over de wekelijkse top 10

Iedere week verschijnt er op oba.nl een top 10 die wordt samengesteld door de afdeling media van de OBA.

Literaire prijzen

Lees meer over prijzen

Bekijk boeken die een literaire prijs hebben gewonnen (of werden genomineerd) en bij de OBA te leen zijn.

Blogs

Blogs

Medewerkers van de OBA en gastbloggers delen hun favoriete titels op het OBA-blog.

Why I love this book

Gupta

Yme, marten en Harm

Martin


Top 3 dichtbundels van Gershwin Bonevacia

Gershwin Bonevacia kennen we natuurlijk als stadsdichter van Amsterdam. Hij is ook de organisator van de Poetry Night, die vier keer per jaar in de OBA is. Nu tipt hij zijn favoriete dichtbundels.

lees verder over de favorieten van Gershwin


In de stad te zien:

Wil je meer lezen en leren over die mooie expositie waar je onlangs bent geweest? Of lijkt het je leuk om wat meer te lezen voordat je naar de Schouwburg of Stopera gaat? Bekijk onze lees- en kijktips en verdiep je nóg meer in het prachtige culturele aanbod van Amsterdam.