Literatuur

Welkom op de literatuurpagina

Zomerleesgroepen

Voor wie in juli en augustus niet op vakantie gaat, is er de mogelijkheid om aan te sluiten bij een van de zomerleesgroepen van Senia. Deze leesgroepen komen in de zomermaanden drie keer bijeen.

lees verder

Pankaj Mishra & Paul Scheffer

Margot Dijkgraaf spreekt met Pankaj Mishra en Paul Scheffer tijdens deze editie van OBA Akademie: Writing Europe.

lees verder

Vaste literaire programmering in de OBA:

Gesprek van 't hart

gesprek

Maandelijks literair programma met bijzondere gasten. Onder leiding van Robert van Altena, in OBA Roelof Hartplein.

Un printemps Français

Vier avonden waarop een originele kijk op de actuele Franse cultuur wordt gegeven, o.l.v. journalist, schrijver, producent en presentator Olivier Barrot. 

Tolshow

In de Tolshow gaat een schrijver die aan het begin van zijn schrijversloopbaan staat in gesprek met zijn voorbeeld. Elke derde woensdag van de maand. 

Canon v boekverfilming

I.s.m. het radioprogramma OBA Live en het weekblad De Groene Amsterdammer een serie avonden over film en literatuur: De Canon van de Boekverfilming. 

Boek & Film

nachttrein

Deelnemers lezen vooraf het boek en kijken samen de film. Na het vertonen van de film wordt onder leiding van Rita Bonenberg een gesprek gevoerd.

Schrijfworkshops

Zin om een gedicht te schrijven, je levensverhaal op papier te zetten of een ander schrijfproject te starten? De OBA helpt je op weg!

OBA Live

Iedere drie weken presenteert Theodor Holman OBA Live vanuit de OBA aan het Javaplein. Tussen 17.00-18.00 uur ontvangt hij een actuele hoofdgast. 

Open podium

Elke laatste zaterdagmiddag van de maand is er een Open Podium. Voor iedereen die wil voorlezen uit eigen werk, voor iedereen die wil komen luisteren.

Boekentips: