Literatuur

Welkom op de literatuurpagina

Poetry Night

Poëzieavond met Gershwin Bonevacia. Op 25 oktober is het een speciale editie die geheel in het teken staat van ‘Black Excellence’.

OBA Live

Iedere drie weken presenteert Theodor Holman OBA Live vanuit de OBA aan het Javaplein. Tussen 17.00-18.00 uur ontvangt hij een actuele hoofdgast. 

Poëzie op zondag

Elke maand verwelkomt theatermaker en schijver Ineke Holzhaus een dichter. In september is Pieter Boskma haar gast. 

Literaire Karavaan

Deze 'ultrakortevoordrachtenshow' doet in het najaar 2018 verschillende OBA-vestigingen aan. Een aantal schrijvers leest korte fragmenten voor, afgewisseld met gitaarmuziek door Caspar de Groen.

bekijk de data van in de agenda

Cinema Literair

Cinema Literair duikt in de verfilming van de roman We need to talk about Kevin. Met Gawie Keyser en Theodor Holman.

Poëzieworkshop

Ook dit najaar zijn er weer workshops voor iedereen die graag gedichten schrijft of het nog nooit eerder heeft aangedurfd te schrijven of voor te lezen. Laat je uitdagen

Montere weemoed

Op 20 november nemen schrijver Thomas Verbogt en singer-songwriter Beatrice van der Poel je mee in een prachtige collage van weemoedige Nederlandstalige liedjes en komische verhalen, als altijd, over tintelend verlangen, alledaagse waanzin en melancholie.

naar de kaartverkoop voor Montere Weemoed

Literair nieuws

Elke maand publiceert de OBA een klein overzicht van de literaire figuren die het nationale nieuws domineerden, in de prijzen vielen en het tijdelijke voor het eeuwige verwisselden.

Open Podium

Elke laatste zaterdagmiddag van de maand is er een Open Podium in de Centrale OBA. Voor iedereen die wil voorlezen uit eigen werk, voor iedereen die wil komen luisteren.

Leestips van de OBA

zussen kelder

Griezelverhaal of zwijmelboeken, geschiedenis, fictie of non-fictie - de OBA helpt je bij het vinden van nieuwe boeken. Elke week is er een nieuwe top 10!

Boekentips: