Literatuur

Welkom op de literatuurpagina

Boek en Film

Kom kijken naar: Io non ho paura. Een prachtige verfilming van filmregisseur Gabriele Salvatores. Een verfilming van het boek: Ik ben niet bang van Niccolò Ammaniti. Het is de bedoeling dat de deelnemers vooraf het boek lezen. 

Poëzie op zondag

Een gedicht is een geladen en gestileerde geste,’ schrijft Elly de Waard. Sinds haar debuut in 1978 tot en met In die tijd die (2016), heeft ze talloze gedichten gepubliceerd. Ineke Holzhaus leest gedichten van Ida Gerhardt. 

Cinema Literair

Ook dit seizoen presenteert de OBA in samenwerking met het programma OBA Live en het weekblad De Groene Amsterdammer een serie avonden over film en literatuur in de grote zaal van de Centrale OBA.

Linnaeus Live

Maandelijkse literaire talkshow met steeds twee schrijvers en de vaste rubriek Uit de kast. Samen met Schrijvers in Oost en Linnaeus Boekhandel. Met Murat Isik en Alex Boogers.

leestips van de OBA

Griezelverhaal of romantische geschiedenis, fictie of non-fictie - de OBA helpt je bij het vinden van nieuwe boeken.

Walt Whitman op de pont

'Oversteek Brooklynpont' wordt op zaterdag 28 oktober tijdens 24H Noord door bekende en minder bekende Nederlanders voorgedragen op de pont over het IJ. Lees nu alvast de nieuwe vertaling door Robert-Jan Henkes en Erik Bindervoet.

lees verder over Walt Whitman

OBA Live

Iedere drie weken presenteert Theodor Holman OBA Live vanuit de OBA aan het Javaplein. Tussen 17.00-18.00 uur ontvangt hij een actuele hoofdgast. 

Poëzie schrijven

Eenmaal in de maand kan de beginnende of gevorderde dichter in de Centrale OBA kennis maken met het werk van een dichter van formaat. Onder leiding van Ineke Holzhaus gaat iedereen ook zelf aan de slag. 

Tolshow

Tolshow

Mirjam Rasch en Roel Bentz van den Berg zijn te gast in de Tolshow. Elke show gaat een schrijver die aan het begin van zijn schrijversloopbaan staat in gesprek met zijn of haar voorbeeld. 

Open podium

Elke laatste zaterdagmiddag van de maand is er een Open Podium in de Centrale OBA. Voor iedereen die wil voorlezen uit eigen werk, voor iedereen die wil komen luisteren.

naar de agenda

Boekentips: