Literatuur

Welkom op de literatuurpagina

Boek en Film

Jef Geeraerts ontving de eerste Gouden Strop voor zijn boek De zaak Alzheimer. Dit boek werd verfilmd door  Erik van Looy en staat in de top 10 van meest succesvolle Belgische films aller tijden.

Poëzie op zondag

Liesbeth Lagemaat is te gast bij Ineke Holzhaus. In 2005 kreeg Lagemaat de C. Buddinghprijs voor haar debuut: Een grimwoud in mijn keel

Cinema Literair

Ook dit seizoen presenteert de OBA in samenwerking met het programma OBA Live en het weekblad De Groene Amsterdammer een serie avonden over film en literatuur in de grote zaal van de Centrale OBA.

Open podium

Elke laatste zaterdagmiddag van de maand is er een Open Podium in de Centrale OBA. Voor iedereen die wil voorlezen uit eigen werk, voor iedereen die wil komen luisteren.

Leestips van de OBA

Griezelverhaal of romantische geschiedenis, fictie of non-fictie - de OBA helpt je bij het vinden van nieuwe boeken.

Linnaeus Live

Linnaeus Live

Wat krijg je als twee topauteurs samenwerken? Herman Koch en Wanda Reisel zochten het uit. Hun jarenlange vriendschap én briefwisseling verschijnen in een boek. 

OBA Live

Iedere drie weken presenteert Theodor Holman OBA Live vanuit de OBA aan het Javaplein. Tussen 17.00-18.00 uur ontvangt hij een actuele hoofdgast. 

Poëzie schrijven

Eenmaal in de maand kan de beginnende of gevorderde dichter in de Centrale OBA kennis maken met het werk van een dichter van formaat. Onder leiding van Ineke Holzhaus gaat iedereen ook zelf aan de slag. 

Boekentips: