Literatuur en poëzie

Laat je boeien door literatuur en poëzie

De OBA is zoveel meer dan een verzameling boeken.

Verdiep je in de wereld van literatuur en poëzie, maak kennis met de nieuwste boeken en gedichten, ontdek bekende en onbekende schrijvers, geniet van aanstormende talenten en laat je verleiden door internationale publicaties. Of ga bijvoorbeeld zelf aan de slag als schrijver of dichter, neem deel aan een poëzieworkshop of lezingen bij een bibliotheek bij jou in de buurt, of benader literatuur op een verrassende wijze via voorstellingen, exposities en films. Natuurlijk kun je poëzie ook lenen bij de OBA. Bekijk bijvoorbeeld eens de top 10 poëzie. Of leen een dichtbundel als e-book. Kortom, literatuur en poëzie ontdek en beleef je in de OBA!

Poëzie op zondag

Elke maand verwelkomt theatermaker en schijver Ineke Holzhaus een dichter. In maart is Liesbeth Lagemaat te gast. 

OBA Live

Iedere drie weken presenteert Theodor Holman OBA Live vanuit de OBA aan het Javaplein. Tussen 17.00-18.00 uur ontvangt hij een actuele hoofdgast. 

Poëzie Schrijven

Er zijn weer workshops voor iedereen die graag gedichten schrijft of het nog nooit eerder heeft aangedurfd te schrijven of voor te lezen. Laat je uitdagen!

Linnaeus Live

laatste donderdag van de maand

Tijdens deze literaire talkshow in OBA Linnaeus gaan twee auteurs met elkaar in gesprek o.l.v. Maaike Bergstra of Teuntje Klinkenberg.

Poetry Night Women

29 mei

Gershwin Bonevacia presenteert Poetry Night Amsterdam Women, een literaire avond waarop poëzie en spoken word centraal staan.

Boekpresentatie

Bekijk hierboven het filmpje over het bijzondere boek 'Over muren heen'. 

Leestips van de OBA

Griezelverhaal of zwijmelboeken, geschiedenis, fictie of non-fictie - de OBA helpt je bij het vinden van nieuwe boeken. Elke week is er een nieuwe top 10!

Open Podium

Elke laatste zaterdagmiddag van de maand is er een Open Podium in de Centrale OBA. Voor iedereen die wil voorlezen uit eigen werk, voor iedereen die wil komen luisteren.

Schrijfcafé

zussen kelder

Renée en Eva Kelder verzorgen elke eerste zaterdag van de maand een schrijfworkshop. Tijdens deze inspirerende sessies gaan alle deelnemers na een theoriegedeelte met een schrijfopdracht aan de slag. 

Boekentips:

Beeld Anoinette Beumer: Jacqueline de Haas
Beeld Chris Polanen: Jan Willem Kaldenbach
Beeld Liebeth Lagemaat: Koos Hageraats
Beeld Kira Wuck: Bianca Sistermans
Beeld Radna Fabias: Wouter le Duc