Literatuur en poëzie

De OBA is zoveel meer dan een verzameling boeken! Verdiep je in de wereld van literatuur en poëzie: ontdek bekende en onbekende schrijvers, geniet van aanstormende talenten en laat je verleiden door internationale publicaties. Ga zelf aan de slag als schrijver of dichter, neem deel aan een poëzieworkshop of lezingen bij een bibliotheek in jouw buurt, of benader literatuur op een verrassende wijze via voorstellingen, exposities en films.


Literatuur

Salon op Zuid

lees meer over Salon op Zuid

Muziek en literatuur komen samen tijdens de maandelijkse salons van het New European Ensemble. In een intieme en tijdloze setting vloeien tekst en muziek in elkaar over. In de editie van 22 januari 2020 komt 'Een seizoen in de hel' van Arthur Rimbaud aan bod.

Bloomsbury Revisited

Bloomsbury Revisited in de agenda

Miniserie van drie lezingen. Centraal staat Charleston Farmhouse, trefpunt van de Bloomsbury Group, een groep schrijvers en intellectuelen die aan het begin van de 20e eeuw ontstond in de Londense wijk Bloomsbury.

OBA Live

Poëzie workshop: een dichter op je schouder

Iedere maand presenteert Theodor Holman OBA Live vanuit de OBA aan het Javaplein. Publiek is altijd meer dan welkom, aanmelden is niet nodig. 

OBA Schrijverscafé

Literair Café

OBA Schrijverscafé is het Amsterdamse podium voor gerenommeerde schrijvers en debutanten in OBA Roelof Hartplein. Amsterdammers kunnen er kennis maken met literatuur.


Poëzie

Natuurlijk kun je ook volop poëzie lenen bij de OBA. Bekijk bijvoorbeeld eens de top 10 poëzie, of leen een dichtbundel als e-book. Wist je dat je poëzie naast lenen ook kunt meemaken? Kortom, literatuur en poëzie ontdek en beleef je in de OBA!

30 januari t/m 5 februari 2020

Ter ere van de Poëzieweek heeft de OBA de leukste poëziegerelateerde activiteiten en artikelen voor je verzameld. Wat doet de OBA allemaal met poëzie? Hoe schrijf je zelf een gedicht? Op deze pagina vind je de nodige inspiratie en een overzicht van boeiende activiteiten.

Poëzie op Zondag

Poëzie op Zondag | Vrouwkje Tuinman

Elke maand praat een dichter met Ineke Holzhaus en leest voor uit eigen werk. Op 23 februari is Vrouwkje Tuinman haar gast.

Een dichter op je schouder

Een dichter op je schouder

Tijdens de workshops van dichter, schrijver en presentator Ineke Holzhaus schrijf je aan de hand van korte opdrachten je eigen gedicht. Het thema is elke keer anders.

Open Podium

Open Podium

Elke laatste zaterdagmiddag van de maand is er een Open Podium in OBA Oosterdok. Voor iedereen die wil voorlezen uit eigen werk, voor iedereen die wil luisteren.

Top 3 dichtbundels van Gershwin Bonevacia

Gershwin Bonevacia kennen we natuurlijk als stadsdichter van Amsterdam. Hij is ook de organisator van de Poetry Night, die vier keer per jaar in de OBA is. Nu tipt hij zijn favoriete dichtbundels.

Bekijk details