Literatuur en poëzie

Laat je boeien door literatuur en poëzie

De OBA is zoveel meer dan een verzameling boeken.

Verdiep je in de wereld van literatuur en poëzie, maak kennis met de nieuwste boeken en gedichten, ontdek bekende en onbekende schrijvers, geniet van aanstormende talenten en laat je verleiden door internationale publicaties. Of ga bijvoorbeeld zelf aan de slag als schrijver of dichter, neem deel aan een poëzieworkshop of lezingen bij een bibliotheek bij jou in de buurt, of benader literatuur op een verrassende wijze via voorstellingen, exposities en films. Natuurlijk kun je poëzie ook lenen bij de OBA. Bekijk bijvoorbeeld eens de top 10 poëzie. Of leen een dichtbundel als e-book. Kortom, literatuur en poëzie ontdek en beleef je in de OBA!

Cinema Literair

Een schitterend - en tragisch - liefdesverhaal: The End of the Affair (1999) van Neil Jordan, naar de roman van Graham Greene uit 1951. Ralph Fiennes en Julianne Moore spelen de sterren van de hemel.

OBA Live

Iedere drie weken presenteert Theodor Holman OBA Live vanuit de OBA aan het Javaplein. Tussen 17.00-18.00 uur ontvangt hij een actuele hoofdgast. Publiek is altijd meer dan welkom, aanmelden is niet nodig. 

Why I love this book

Bekijk video’s van één minuuut waarin Amsterdammers vertellen over hun lievelingsboek. Het is een rijkdom aan korte verhalen over boeken in alle genres, van alle tijden, in alle talen, uit alle culturen en vóór alle leeftijden. 


Top 3 dichtbundels van Gershwin Bonevacia

Gershwin Bonevacia kennen we natuurlijk als stadsdichter van Amsterdam. Hij is ook de organisator van de Poetry Night, die vier keer per jaar in de OBA is. Nu tipt hij zijn favoriete dichtbundels.

lees verder over de favorieten van Gerschwin


Op zoek naar een boek?

De nieuwste boeken, een actuele top 10, alle literaire prijswinnaars op een rijtje of blogs over persoonlijke favorieten voor jong en oud - op de inspiratiepagina van de OBA vind je enorm veel leentips!

Open Podium

Elke laatste zaterdagmiddag van de maand is er een Open Podium in de Centrale OBA. Voor iedereen die wil voorlezen uit eigen werk, voor iedereen die wil komen luisteren.

Schrijfcafé

zussen kelder

Renée en Eva Kelder verzorgen elke eerste zaterdag van de maand een schrijfworkshop. Tijdens deze inspirerende sessies gaan alle deelnemers na een theoriegedeelte met een schrijfopdracht aan de slag. 

Nieuw in de OBA-collectie: