Literatuur

Literatuur beleef je in de OBA

Cinema Literair

Cinema Literair duikt in de verfilming van de roman Wuthering Heights. Met Gawie Keyser en Theodor Holman.

Poëzieworkshop

Ook dit najaar zijn er weer workshops voor iedereen die graag gedichten schrijft of het nog nooit eerder heeft aangedurfd te schrijven of voor te lezen. Laat je uitdagen

Gerard Revemiddag

Nop Maas vertelt over de oorlogsdagboeken van dichteres en vertaler Hanny Michaelis, ex-echtgenote van schrijver Gerard Reve.

meer informatie en kaarten voor 15 december

Poëzie op zondag

Elke maand verwelkomt theatermaker en schijver Ineke Holzhaus een dichter. In november is Ingmar Heytze te gast. 

OBA Live

Iedere drie weken presenteert Theodor Holman OBA Live vanuit de OBA aan het Javaplein. Tussen 17.00-18.00 uur ontvangt hij een actuele hoofdgast. 

Linnaeus Live

Louis Stiller en Saskia Goldschmidt zijn te gast in Linnaeus Live. Beiden schreven hun boeken tegen de achtergrond van de Groninger aardgasproblematiek. 

Literair nieuws

Elke maand publiceert de OBA een klein overzicht van de literaire figuren die het nationale nieuws domineerden, in de prijzen vielen en het tijdelijke voor het eeuwige verwisselden.

Open Podium

Elke laatste zaterdagmiddag van de maand is er een Open Podium in de Centrale OBA. Voor iedereen die wil voorlezen uit eigen werk, voor iedereen die wil komen luisteren.

Leestips van de OBA

zussen kelder

Griezelverhaal of zwijmelboeken, geschiedenis, fictie of non-fictie - de OBA helpt je bij het vinden van nieuwe boeken. Elke week is er een nieuwe top 10!

Boekentips: