Literatuur

Welkom op de literatuurpagina

Boek en Film

Tijdens de Boek en film-middagen worden niet alleen boeken, maar ook hun verfilmingen besproken. Na de filmvertoning leidt Rita Bonenberg, fervent lezer en filmliefhebber, het gesprek. 

Cinema Literair

Ook dit seizoen presenteert de OBA in samenwerking met het programma OBA Live en het weekblad De Groene Amsterdammer een serie avonden over film en literatuur in de grote zaal van de Centrale OBA.

Charlotte Mutsaers

15 maart 2018

Er is inmiddels al veel geschreven over schrijfster Charlotte Mutsaers en haar roman Harnas van Hansaplast. In OBA Staatsliedenbuurt zal radiomaker en cultuurhistoricus  Robert van Altena haar interviewen over het boek, haar broer en onvermijdelijk ook over haarzelf.

Open podium

Elke laatste zaterdagmiddag van de maand is er een Open Podium in de Centrale OBA. Voor iedereen die wil voorlezen uit eigen werk, voor iedereen die wil komen luisteren.

Leestips van de OBA

Griezelverhaal of romantische geschiedenis, fictie of non-fictie - de OBA helpt je bij het vinden van nieuwe boeken.

Schrijfcafé

zussen kelder

Renée en Eva Kelder verzorgen schrijfworkshops In OBA Linnaeus en OBA Waterlandplein. Tijdens deze inspirerende sessies gaan deelnemers na een theoriegedeelte met een schrijfopdracht aan de slag. 

OBA Live

Iedere drie weken presenteert Theodor Holman OBA Live vanuit de OBA aan het Javaplein. Tussen 17.00-18.00 uur ontvangt hij een actuele hoofdgast. 

Poëzie schrijven

Een maandelijkse workshop van Ineke Holzhaus. Voor iedereen die graag gedichten schrijft of het nog niet eerder heeft gedurfd. 

Poëzie op zondag

boskma

Ineke Holzhaus ontvangt iedere maand een andere gastdichter. In maart is dat T. van Deel die zijn lezers vorig jaar wist te verrassen met de nieuwe bundel Herfststijlloos.

Boekentips: