Literatuur en poëzie

De OBA is zoveel meer dan een verzameling boeken! Verdiep je in de wereld van literatuur en poëzie: ontdek bekende en onbekende schrijvers, geniet van aanstormende talenten en laat je verleiden door internationale publicaties. Ga zelf aan de slag als schrijver of dichter, neem deel aan een poëzieworkshop of lezingen bij een bibliotheek in jouw buurt, of benader literatuur op een verrassende wijze via voorstellingen, exposities en films.


Bloomsbury Revisited

Bloomsbury Revisited in de agenda

Miniserie van drie lezingen. Centraal staat Charleston Farmhouse, trefpunt van de Bloomsbury Group, een groep schrijvers en intellectuelen die aan het begin van de 20e eeuw ontstond in de Londense wijk Bloomsbury.

Workshop poëzie

Poëzie workshop: een dichter op je schouder

Tijdens de maandelijkse workshops komt steeds een ander gegeven aan het licht, zodat telkens weer een nieuw geheim van de poëzie wordt prijsgegeven.

Literair Café

OBA Literair café is het Amsterdamse podium voor gerenommeerde schrijvers en debutanten in OBA Roelof Hartplein. Amsterdammers kunnen er kennis maken met literatuur.

Open Podium

Elke laatste zaterdagmiddag van de maand is er een Open Podium in OBA Oosterdok. Voor iedereen die wil voorlezen uit eigen werk, voor iedereen die wil luisteren.

OBA Live

Iedere drie weken presenteert Theodor Holman OBA Live vanuit de OBA aan het Javaplein. Publiek is altijd meer dan welkom, aanmelden is niet nodig. 

Poëzie op Zondag

Elke maand praat een dichter met Ineke Holzhaus over zijn of haar werk. Het gesprek is een opmaat tot de gedichten die daarna door de gastdichter zelf gelezen worden.


Natuurlijk kun je ook volop poëzie lenen bij de OBA. Bekijk bijvoorbeeld eens de top 10 poëzie, of leen een dichtbundel als e-book. Kortom, literatuur en poëzie ontdek en beleef je in de OBA!

Leestips van de OBA

Ben je op zoek naar een nieuw boek? Laat je inspireren door de leestips van de OBA. Met boekenblogs over persoonlijke favorieten, de beste boeken van prijswinnaars, een wekelijkse top 10 en titels die nieuw zijn in de collectie.

ga naar de leestips