Literatuur en poëzie

Beleef literatuur en poëzie in de OBA! Neem een kijkje in de collectie en geniet van literaire hoogvliegers, kruip weg in een comfortabel hoekje van de kamer met een mooie poëziebundel, laat je inspireren door onbekende titels of leer meer over je favorieten.


E-books

lees meer over e-books lenen

Als lid van de OBA heb je toegang tot ruim 28.000 e-books. In een paar simpele stappen lees je ze op smartphone, tablet of e-reader.

Luisterboeken

lees meer over luisterboeken

Lekker lui op de bank of tijdens het schoonmaken, een luisterboek is super handig. Een deel van de luisterboeken is ook beschikbaar voor niet-leden!

Leestips

bekijk de leestips van de OBA

Boekenblogs over persoonlijke favorieten, prijswinnaars, inspirerende leeslijstjes en nieuwe titels – je vindt het allemaal op deze pagina!


Cinema Literair

lees meer over het online aanbod van Cinema Literair

In samenwerking met filmcriticus Gawie Keyser en De Groene Amsterdammer legt de OBA iedere maand de digitale rode loper uit voor literatuur- en filmfanaten. 

Het Huis van alle Talen

het Huis van alle Talen

Het Huis van alle Talen is samenwerkingsplatform voor co-creatie. De collecties in de OBA zijn de voedingsbodem voor dialoog tussen verschillende talen en culturen.

OBA Studio: Sinan Çankaya

Sinan Çankaya spreekt in dit interview over zijn boek Mijn ontelbare identiteiten waarin hij inzichtelijk en integer blootlegt hoe het politieke het alledaagse raakt. 

Het boek is in bestelling. Zijn eerdere onderzoek over etnisch profileren bij de politie zit ook in de collectie van de OBA. 

Literaire hoogvliegers


Poëzie

Natuurlijk kun je ook volop poëzie lenen bij de OBA. Bekijk bijvoorbeeld eens de top 10 poëzie, of leen een dichtbundel. Wist je dat je poëzie naast lenen ook kunt meemaken? Kortom, literatuur en poëzie ontdek en beleef je in de OBA!

Poëzie lezen: 5 tips

5 tips voor het lezen van poëzie

Poëzie lezen is niet voor iedereen weggelegd. Of toch wel? Ineke Holzhaus geeft al jaren lezingen en poëzieworkshops in de OBA. Wij vroegen haar naar de beste tips om poëzie te lezen. Want hoe doe je dat nou eigenlijk?

Poëzie op Zondag

lees meer over Poëzie op Zondag

Poëzie komt tot leven tijdens Poëzie op Zondag. Uitdagende, ontroerende of troostende gedichten in de intimiteit van een kleine zaal: een uitgelezen kans om met het werk van hedendaagse dichters kennis te maken. Dichter Ineke Holzhaus begeleidt het programma.

Workshops poëzie schrijven

bekijk de workshops in de agenda

Hoe maak je een sterk, pakkend of ontroerend gedicht? Je leest tijdens de workshops van dichter, schrijver en presentator Ineke Holzhaus werk van dichters van formaat, om zo achter hun geheimen te komen en hun kunst in je eigen werk toe te passen. Meer informatie over aanmelden volgt binnenkort.

Prachtige poëziebundels