Mediawijs

Week van de Mediawijsheid

Van 16 tot en met 23 november 2018 vindt de Week van de Mediawijsheid plaats. Iedereen gebruikt de mobiele telefoon, internet en social media steeds vaker. Maar ben je ook mediawijs? Weet je hoe het zit met privacyinstellingen en hoe regel jij je bankzaken? Hoeveel uur per week mag jouw kind ‘met de tablet’? De OBA helpt iedereen die mediawijzer wil worden op weg. Er is aanbod voor de jeugd en voor volwassenen.

Aanbod voor ouders en kinderen

Workshop vloggen

Vincent gaat op schoolkamp en dat is best spannend. Voorbereiden op een schoolkamp, hoe doe je dat eigenlijk? Kom naar de workshop op 21 november en film je eigen vlog over hoe jij je zou voorbereiden.

CodeTeam

Bij de maakplaatsen in de OBA kunnen kinderen leren coderen. Maak je je eigen game, of ga je toch voor een andere code? Ontdek het bij het CodeTeam Junior (8-12 jaar) of het CodeTeam (12+).

AppLab

Kom de nieuwste en ‘mediawijste’ apps gratis uitproberen in het AppLab in OBA Oosterdok. Elke dag open, elke dag leuk!

Tip voor ouders: de MediaDiamant

Van voorleesboekjes tot spelletjes, media zijn leuk en je kind kan er veel van leren. Tegelijkertijd zijn er ook risico’s en is het belangrijk dat kinderen veilig met media kunnen omgaan. De MediaDiamant is een handige wegwijzer met tips voor ouders voor kinderen van 0 tot en met 18 jaar. De MediaDiamant is gebaseerd op kennis van experts en wetenschappers.

Naar de mediadiamant

Aanbod voor volwassenen

Tabletcafé

Tijdens het Tabletcafé kun je ervaringen uitwisselen en kennis delen over tablets en iPads. Bijvoorbeeld over het installeren van apps en handige tips en trucs.

Digisterker

Leer hoe je een DigiD aanvraagt en gebruikt en hoe je online zaken met de overheid regelt.

Leren bij de OBA

Wil je Nederlands leren? Of wil je leren om beter te kunnen werken met
de computer of internet? Of hoe je beter met je geld omgaat? Kom naar de Openbare Bibliotheek
Amsterdam (OBA)  en ga aan de slag. Meedoen is gratis.