Mediawijs

Media Ukkie Dagen

De Media Ukkie Dagen 2019 vinden plaats van vrijdag 29 maart t/m vrijdag 5 april. Thema dit jaar: van speen tot game. Schermen hebben een grote aantrekkingskracht op kinderen. Maar veel ouders hebben vragen over het mediagebruik van hun jonge kinderen. Zitten zij niet te lang achter een scherm? En de filmpjes en spelletjes die ze bekijken en spelen, zijn die wel ok?

Aanbod voor ouders en kinderen

Agenda

moeder en kind media ukkie dagen

Ook de OBA doet mee met de Media Ukkie Dagen, o.a. met een lezing voor ouders/verzorgers over leerzame en leuke apps voor kinderen. I.s.m. Cinekid.

CodeTeam

Bij de maakplaatsen in de OBA kunnen kinderen leren coderen. Maak je je eigen game, of ga je toch voor een andere code? Ontdek het bij het CodeTeam Junior (8-12 jaar) of het CodeTeam (12+).

AppLab

Kom de nieuwste en ‘mediawijste’ apps gratis uitproberen in het AppLab in OBA Oosterdok. Elke dag open, elke dag leuk!

Tip voor ouders: de MediaDiamant

Van voorleesboekjes tot spelletjes, media zijn leuk en je kind kan er veel van leren. Tegelijkertijd zijn er ook risico’s en is het belangrijk dat kinderen veilig met media kunnen omgaan. De MediaDiamant is een handige wegwijzer met tips voor ouders voor kinderen van 0 tot en met 18 jaar. De MediaDiamant is gebaseerd op kennis van experts en wetenschappers. Kom in de OBA een gratis knipvel van de MediaDiamant ophalen.

Naar de mediadiamant

Mediawijsheid: Aanbod voor volwassenen

Tabletcafé

Tijdens het Tabletcafé kun je ervaringen uitwisselen en kennis delen over tablets en iPads. Bijvoorbeeld over het installeren van apps en handige tips en trucs.

Computervaardigheden

Leer hoe je met een computer omgaat, emails te versturen, hoe je een DigiD aanvraagt en meer.

Leren bij de OBA

Wil je Nederlands leren? Of wil je leren om beter te kunnen werken met de computer of internet? Of hoe je beter met je geld omgaat? Kom naar de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA)  en ga aan de slag. Meedoen is gratis.