OBA Live

Iedere drie weken presenteert Theodor Holman OBA Live vanuit de vertrouwde OBA aan het Javaplein. Tussen 17.00-18.00 uur ontvangt hij een actuele hoofdgast en zijn er de vaste rubrieken. Publiek is altijd van harte welkom!

Overzicht komende uitzendingen

15 maart komt biograaf Wim Hazeu met zijn 'Biografie Lucebert' (1924-1994). Tot op de dag van vandaag wordt Lucebert (pseudoniem van Lubertus Jacobus Swaanswijk) gezien als een van de grootste dichters in ons taalgebied. Daarnaast was hij ook een gepassioneerd beeldend kunstenaar. Wim Hazeu schrijft met deze biografie een 'verhaal van worsteling en succes'. Het is tegelijk het verhaal over de dichters en kunstenaars die Lucebert omringden: Bertus Aafjes, Armando, Hans Andreus, Karel Appel en talloze anderen. Het is een verhaal over liefde en geliefden, over avonturen in Amsterdam, Bergen, Berlijn, Frankrijk, Italië en Spanje.


Info over de rubrieken van Nelleke Noordervliet en Gawie Keyser volgt later.

Wie is Theodor Holman

Theodor Holman (1953) is schrijver van verschillende romans, sonnetten en filmscenario's. Hij schrijft columns voor Het Parool en De Groene en is radiopresentator met een eigen talkshow (2002 - 2008 Desmet Live, sinds 2008 OBA Live). (foto: W. Groenhuijsen)

Een korte geschiedenis

Op NPO Radio 1 is vanaf 2016 geen plaats meer voor OBA Live. Omdat het jammer zou zijn om OBA Live te laten verdampen, is er een nieuwe samenwerking gestart tussen de makers van Human-OBA Live en de OBA. Deze samenwerking is eigenlijk een voortzetting van het eerste contact tussen Human en de OBA.

Lees meer...

reageren?

Wilt u reageren op een talkshow van OBA live? Stuur dan een e-mail naar webredactie@oba.nl.

voorgaande afleveringen

OBA live 22 februari

Theodor Holman ontvangt schrijver Roel Janssen met zijn boek '1968 - You say you want a revolution', over opstanden in Parijs, Praag, My Lai, Chicago, Mexico, Amsterdam. 1968;een 'kanteljaar' in de twintigste eeuw.

Lees meer over de uitzending.
Beluister de podcasts: iTunes| SoundCloud | rss

OBA live 1 februari

Theodor Holman ontvangt Marita Mathijsen, hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam, met haar biografie ' Jacob van Lennep een bezielde schavuit'. Jacob van Lennep (1802-1868) behoorde met Nicolaas Beets en Geertruida Bosboom-Toussaint tot de grote drie van de Nederlandse literatuur van zijn tijd

Lees meer over de uitzending.
Beluister de podcasts: iTunesSoundCloud | rss

OBA Live 11 januari 2018

Theodor Holman ontvangt historicus Maarten Hell met zijn boek 'De Amsterdamse Herberg 1450-1800'. In de volksverhalen en op schilderijen komen herbergen naar voren als oorden van verderf, maar dat is maar een klein deel van het verhaal. 

Lees meer over de uitzending.
Beluister de podcasts: iTunes| SoundCloud | rss

OBA live 21 december

Feestelijke uitreiking van de Theodor Award 2017 aan schrijver Michel Krielaars voor zijn boek 'Alles voor het moederland'. De Theodor Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een uitzonderlijke kunstenaar, een bijzondere wetenschapper of een moedige journalist.

Lees meer over de uitzending.
Beluister de podcasts:  iTunesSoundCloud | rss

OBA live 30 november

Theodor Holman ontving schrijver en onderzoeksjournalist Philip Dröge met zijn nieuwe boek 'Pelgrim' over leven en reizen van Christiaan Snouck Hurgronje (1857-1936), wetenschapper, spion en avonturier.

Lees meer over de uitzending.
Beluister de podcasts:  iTunesSoundCloud | rss

OBA live 9 november

Theodor Holman ontving historica en journaliste Els van Diggele met haar boek: 'We haten elkaar meer dan de Joden', thema van haar boek is de verdeeldheid tussen Palestijnen onderling.

Lees meer over de uitzending.
Beluister de podcasts:  iTunesSoundCloud | rss

OBA live 19 oktober

Stephan Sanders was gast van Theodor Holman; zij spraken over het leven en werk van James Baldwin, die 30 jaar na zijn dood weer actueel is.

Lees meer over de uitzending.Beluister de podcasts:  iTunes| SoundCloud rss

OBA Live archief

Bekijk en luister alle voorgaande afleveringen.