OBA Live

Iedere drie weken presenteert Theodor Holman OBA Live vanuit de vertrouwde OBA aan het Javaplein. Tussen 17.00-18.00 uur ontvangt hij een actuele hoofdgast en zijn er de vaste rubrieken. Publiek is altijd van harte welkom!

Overzicht van komende data
- 7 september
-28 september
-19 oktober


OBA Live 29 juni - Koen Hilberdink

Theodor Holman ontvangt biograaf Koen Hilberdink met zijn boek 'J.B.W.P. Het leven van Johan Polak'.

Uitgever Johan Polak (1928-1992) was een invloedrijk en schilderachtig figuur die prachtige boeken uitgaf met werk van dichters Boutens, Leopold, Gorter, Bloem en Ida Gerhardt. Hij wist ook internationale namen aan zich te binden zoals Marguerite Yourcenar, James Purdy en Witold Gombrowicz. Ook gaf hij werk van Gerard Reve uit, o.a. 'De Taal der Liefde', 'Lieve Jongens', 'Het Lieve Leven'. 

Op het Spui begon hij de beroemde Athenaeum Boekhandel met het Athenaeum Nieuwscentrum dat centrum werd van tal van politieke en literaire activiteiten. Polak speelde een belangrijke rol bij de emancipatie van homoseksuelen in de jaren zestig. Theodor Holman en Koen Hilberdink voeren een gesprek over het bijzondere leven van Johan Polak, over mooie boeken, homo-emancipatie en zijn houding ten aanzien van liefde en seksualiteit.

Info over de rubrieken van Nelleke Noordervliet en Onno Blom volgt later. Dit is de laatste uitzending voor onze zomerstop.

 

Wie is Theodor Holman

Theodor Holman (1953) is schrijver van verschillende romans, sonnetten en filmscenario's. Hij schrijft columns voor Het Parool en De Groene en is radiopresentator met een eigen talkshow (2002 - 2008 Desmet Live, sinds 2008 OBA Live). (foto: W. Groenhuijsen)

Een korte geschiedenis

Op NPO Radio 1 is vanaf 2016 geen plaats meer voor OBA Live. Omdat het jammer zou zijn om OBA Live te laten verdampen, is er een nieuwe samenwerking gestart tussen de makers van Human-OBA Live en de OBA. Deze samenwerking is eigenlijk een voortzetting van het eerste contact tussen Human en de OBA.

Lees meer...

reageren?

Wilt u reageren op een talkshow van OBA live? Stuur dan een e-mail naar webredactie@oba.nl.

voorgaande afleveringen

OBA live 8 juni

Theodor Holman ontving in zijn talkshow Karel Wasch; ze spraken over zijn boek 'Gevangen vrijbuiter, over het leven van Brendan Behan, Iers schrijver 

Lees meer over de uitzending.
Beluister de podcasts:  iTunesSoundCloud | rss

OBA Live 18 mei

Rutger Vahl sprak met Theodor Holman over zijn boek over Laurie Langenbach

Lees meer over de uitzending.Beluister de podcasts:  iTunesSoundCloud | rss

OBA Live 6 april

'In het land van de ja-knikkers' is het boek dat Theodor Holman besprak met Frank Westerman.

Lees meer over de uitzending.Beluister de podcasts:  iTunesSoundCloud | rss

OBA Live archief

Bekijk en luister alle voorgaande afleveringen.