OBA Live

Iedere drie weken presenteert Theodor Holman OBA Live vanuit de vertrouwde OBA aan het Javaplein. Tussen 17.00-18.00 uur ontvangt hij een actuele hoofdgast en zijn er de vaste rubrieken. Publiek is altijd van harte welkom!

OBA live is met zomerreces!

Overzicht van komende data
-28 september: Max PamTheodor Holman ontvangt schrijver en columnist Max Pam met zijn nieuwste roman 'Leviathan of Het Hart in de steen'. Albert Steinberg is verbonden aan een instituut dat conflicten en oorlogen onderzoekt en werkt al jaren aan een boek over de moord op Theo van Gogh. Door toedoen van een geheimzinnige collega wordt hij plotseling geconfronteerd met zijn eigen turbulente familiegeschiedenis. Elma Drayer en Onno Blom hebben elk een rubriek. Info volgt later.
-19 oktober

OBA Live 7 september - Michel Krielaars

Theodor Holman ontvangt Michel Krielaars met zijn boek 'Alles voor het moederland'. Krielaars is chef Boeken van NRC, was daarvoor jarenlang correspondent in Rusland en publiceert nog regelmatig over Rusland en over de literatuur uit de Sovjet-Unie. In zijn recente boek 'Alles voor het moederland' geeft hij aan de hand van de bewogen levens van de grote Russisch-Joodse schrijvers Isaak Babel en Vasili Grossman een beeld van de Stalinterreur. Aanvankelijk waren zij enthousiast over de Russische revolutie, maar later maakte dat enthousiasme plaats voor desillusie en angst.

Nelleke Noordervliet en Gawie Keyser hebben elk een rubriek. Info volgt later.


Wie is Theodor Holman

Theodor Holman (1953) is schrijver van verschillende romans, sonnetten en filmscenario's. Hij schrijft columns voor Het Parool en De Groene en is radiopresentator met een eigen talkshow (2002 - 2008 Desmet Live, sinds 2008 OBA Live). (foto: W. Groenhuijsen)

Een korte geschiedenis

Op NPO Radio 1 is vanaf 2016 geen plaats meer voor OBA Live. Omdat het jammer zou zijn om OBA Live te laten verdampen, is er een nieuwe samenwerking gestart tussen de makers van Human-OBA Live en de OBA. Deze samenwerking is eigenlijk een voortzetting van het eerste contact tussen Human en de OBA.

Lees meer...

reageren?

Wilt u reageren op een talkshow van OBA live? Stuur dan een e-mail naar webredactie@oba.nl.

voorgaande afleveringen

OBA live 29 juni

Theodor Holman ontving onder meer biograaf Koen Hilberdink met zijn boek 'J.B.W.P. Het leven van Johan Polak'.

Lees meer over de uitzending.
Beluister de podcasts:  iTunesSoundCloud | rss

OBA live 8 juni

Theodor Holman ontving in zijn talkshow Karel Wasch; ze spraken over zijn boek 'Gevangen vrijbuiter, over het leven van Brendan Behan, Iers schrijver 

Lees meer over de uitzending.
Beluister de podcasts:  iTunesSoundCloud | rss

OBA Live 18 mei

Rutger Vahl sprak met Theodor Holman over zijn boek over Laurie Langenbach

Lees meer over de uitzending.Beluister de podcasts:  iTunesSoundCloud | rss

OBA Live 6 april

'In het land van de ja-knikkers' is het boek dat Theodor Holman besprak met Frank Westerman.

Lees meer over de uitzending.Beluister de podcasts:  iTunesSoundCloud | rss

OBA Live archief

Bekijk en luister alle voorgaande afleveringen.