OBA Live

Iedere drie weken presenteert Theodor Holman OBA Live vanuit de vertrouwde OBA aan het Javaplein 2.
Tussen 17.00-18.00 uur ontvangt hij een actuele hoofdgast en zijn er de vaste rubrieken. Publiek is altijd van harte welkom!

OBA Live, 29 november met Elma Drayer

Komende uitzendingen:

  • 29 november. Hoofdgast is Elma Drayer over 'Deze ontspoorde wereld', haar bewerking van het oorlogsdagboek van Paula Bermann. Actuele rubrieken door Nelleke Noordervliet en Gawie Keyser
  • 20 december. Martin Sommer, Volkskrantcolumnist, is te gast. Uitreiking van de Theodor Award 2018. De Theodor Award is een jaarlijks terugkerende bekroning voor een uitzonderlijk kunstenaar, een bijzondere wetenschapper of een morele raddraaier. Bekendmaking winnaar of winnares volgt begin december. Actuele rubrieken door Elma Drayer en Onno Blom.
  • 10 januari 2019 - Frank Westerman over 'Wij, de mens'. Actuele rubrieken door Nelleke Noordervliet en Onno Blom
  • 31 januari - Jan Brokken over 'De Rechtvaardigen. Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde.' Actuele rubrieken door Elma Drayer en Gawie Keyser
  • 21 februari - 100 jaar OBA, diverse gasten. Actuele rubrieken door Nelleke Noordervliet en Onno Blom

Wie is Theodor Holman

Theodor Holman (1953) is schrijver van verschillende romans, sonnetten en filmscenario's. Hij schrijft columns voor Het Parool en De Groene en is radiopresentator met een eigen talkshow (2002 - 2008 Desmet Live, sinds 2008 OBA Live). (foto: W. Groenhuijsen)

Een korte geschiedenis

Op NPO Radio 1 is vanaf 2016 geen plaats meer voor OBA Live. Omdat het jammer zou zijn om OBA Live te laten verdampen, is er een nieuwe samenwerking gestart tussen de makers van Human-OBA Live en de OBA. Deze samenwerking is eigenlijk een voortzetting van het eerste contact tussen Human en de OBA.

Lees meer...

reageren?

Wilt u reageren op een talkshow van OBA live? Stuur dan een e-mail naar webredactie@oba.nl.

voorgaande afleveringen

OBA Live, 8 november

Theodor Holman spreekt met Annet Mooij over De eeuw van Gisèle. Mythe en werkelijkheid van een kunstenares'.Centraal staat daarin Gisèle van Waterschoot van der Gracht (1912- 2013).

Lees meer over de uitzending.
Beluister de podcasts: iTunes| SoundCloud | rss

OBA Live, 18 oktober

Theodor Holman ontvangt René van Stipriaan met 'De hartenjager. Leven, werk en roem van Gerbrandt Adriaensz. Bredero'.

Lees meer over de uitzending.
Beluister de podcasts: iTunesSoundCloud | rss

OBA live 27 september

Theodor Holman sprak met Mathijs Deen over zijn boek 'Over oude wegen'. Deen reist in het voetspoor van "ontheemden, struikrovers, pelgrims, gelukzoekers en veroveraars" en vertelt de geschiedenis van reizigers uit de prehistorie via de Romeinse tijd en de Middeleeuwen tot nu.

Lees meer over de uitzending.
Beluister de podcasts: iTunes| SoundCloud | rss

OBA live  6 september

Theodor Holman ontving Mirjam van Hengel over haar boek 'Een knipperend ogenblik. Portret van Remco Campert'. Twee jaar lang sprak biografe Mirjam van Hengel wekelijks met schrijver/dichter Remco Campert (1929) en kreeg inzage in al zijn papieren.

Lees meer over de uitzending.
Beluister de podcasts: iTunes| rss

OBA live 7 juni

Theodor Holman sprak met schrijver journalist Joris van Casteren die een bundel reportages uitbracht onder de titel 'Het glas van Casanova', over literaire locaties in het werk van W.G. Sebald, Frans Coenen, Aldous Huxley, Georges Simenon e.a.

Lees meer over de uitzending.
Beluister de podcasts: iTunes|  rss

OBA live 17 mei

Theodor Holman sprak met Auke Hulst. Hij schreef een muzikaal reisboek over 'de kracht van kunst en de schaduw van de dood' getiteld 'Motel songs´. Medio 2016 reed Hulst van de Amerikaanse Oost- naar de Westkust op zoek naar sporen van literaire en muzikale helden.

Lees meer over de uitzending.
Beluister de podcasts: iTunes| rss

OBA live 26 april

Theodor Holman ontving Guikje Roethof. Zij schreef de biografie 'Gordon Bennett', over de krantenmagnaat James Gordon Bennett jr. (1841-1918) die in Parijs de Engelstalige 'Paris Herald' oprichtte, die later uitgroeide tot de vermaarde International Herald Tribune.

Lees meer over de uitzending.
Beluister de podcasts: iTunes| SoundCloud | rss

OBA Live archief

Bekijk en luister alle voorgaande afleveringen.