OBA Live

Iedere drie weken presenteert Theodor Holman OBA Live vanuit de vertrouwde OBA Javaplein.
Tussen 17.00-18.00 uur ontvangt hij een actuele hoofdgast en zijn er vaste rubrieken. Publiek is altijd meer dan welkom!

31 januari 2019: Jan Brokken

                                                                                                                                Foto: Jelmer de Haas

31 januari 2019 - Hoofdgast Jan Brokken

Over zijn boek 'De Rechtvaardigen. Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde.'

Actuele rubrieken door Elma Drayer en Gawie Keyser

Komende uitzendingen:

  • 21 februari - 100 jaar OBA, met hoofdgasten Martin Berendse, directeur van de OBA en Hans van Velzen, directeur van de OBA in de periode 1988-2014. Actuele rubrieken door Nelleke Noordervliet en Onno Blom
  • 14 maart Elsbeth Etty over de biografie over Willem Wilmink 'In de man zit nog een jongen'

Wie is Theodor Holman

Theodor Holman (1953) is schrijver van verschillende romans, sonnetten en filmscenario's. Hij schrijft columns voor Het Parool en De Groene en is radiopresentator met een eigen talkshow (2002 - 2008 Desmet Live, sinds 2008 OBA Live). (foto: W. Groenhuijsen)

Een korte geschiedenis

Op NPO Radio 1 is vanaf 2016 geen plaats meer voor OBA Live. Omdat het jammer zou zijn om OBA Live te laten verdampen, is er een nieuwe samenwerking gestart tussen de makers van Human-OBA Live en de OBA. Deze samenwerking is eigenlijk een voortzetting van het eerste contact tussen Human en de OBA.

Lees meer...

reageren?

Wilt u reageren op een talkshow van OBA live? Stuur dan een e-mail naar webredactie@oba.nl.

voorgaande afleveringen

OBA Live, donderdag 10 januari 2019

Theodor Holman ontving schrijver en journalist Frank Westerman met zijn boek 'Wij, de mens'. Samen met studenten van de Universiteit van Leiden ging Westerman op reportage in Nederland en in Indonesië.

Lees meer over de uitzending.
Beluister de podcasts: iTunesSoundCloud 

OBA Live, donderdag 20 december 2018

Theodor Holman ontving Volkskrantjournalist Martin Sommer en reikte hem ook de Theodor Award 2018 uit. Columns van ELma Drayer en Onno Blom.

Lees meer
 over de uitzending.
Beluister de podcasts: iTunesSoundCloud | rss

OBA live, donderdag 29 november

Theodor Holman sprak met Elma Drayer, Zij bewerkte het oorlogsdagboek van Paula Bermann 'Deze ontspoorde wereld', met daarin een indringende beschrijving van wat Tweede Wereldoorlogen en onderduiken betekende voor het dagelijkse leven van een Amsterdams Joods gezin. 

Lees meer over de uitzending.
Beluister de podcasts: iTunes| SoundCloud | rss

OBA Live, 8 november

Theodor Holman sprak met Annet Mooij over De eeuw van Gisèle. Mythe en werkelijkheid van een kunstenares'. Centraal staat daarin Gisèle van Waterschoot van der Gracht (1912- 2013).

Lees meer over de uitzending.
Beluister de podcasts: iTunes| SoundCloud | rss

OBA Live, 18 oktober

Theodor Holman ontving René van Stipriaan met 'De hartenjager. Leven, werk en roem van Gerbrandt Adriaensz. Bredero'.

Lees meer over de uitzending.
Beluister de podcasts: iTunesSoundCloud | rss

OBA live 27 september

Theodor Holman sprak met Mathijs Deen over zijn boek 'Over oude wegen'. Deen reist in het voetspoor van "ontheemden, struikrovers, pelgrims, gelukzoekers en veroveraars" en vertelt de geschiedenis van reizigers uit de prehistorie via de Romeinse tijd en de Middeleeuwen tot nu.

Lees meer over de uitzending.
Beluister de podcasts: iTunes| SoundCloud | rss

OBA live  6 september

Theodor Holman ontving Mirjam van Hengel over haar boek 'Een knipperend ogenblik. Portret van Remco Campert'. Twee jaar lang sprak biografe Mirjam van Hengel wekelijks met schrijver/dichter Remco Campert (1929) en kreeg inzage in al zijn papieren.

Lees meer over de uitzending.
Beluister de podcasts: iTunes| rss

OBA live 7 juni

Theodor Holman sprak met schrijver journalist Joris van Casteren die een bundel reportages uitbracht onder de titel 'Het glas van Casanova', over literaire locaties in het werk van W.G. Sebald, Frans Coenen, Aldous Huxley, Georges Simenon e.a.

Lees meer over de uitzending.
Beluister de podcasts: iTunes|  rss

OBA live 17 mei

Theodor Holman sprak met Auke Hulst. Hij schreef een muzikaal reisboek over 'de kracht van kunst en de schaduw van de dood' getiteld 'Motel songs´. Medio 2016 reed Hulst van de Amerikaanse Oost- naar de Westkust op zoek naar sporen van literaire en muzikale helden.

Lees meer over de uitzending.
Beluister de podcasts: iTunes| rss

OBA live 26 april

Theodor Holman ontving Guikje Roethof. Zij schreef de biografie 'Gordon Bennett', over de krantenmagnaat James Gordon Bennett jr. (1841-1918) die in Parijs de Engelstalige 'Paris Herald' oprichtte, die later uitgroeide tot de vermaarde International Herald Tribune.

Lees meer over de uitzending.
Beluister de podcasts: iTunes| SoundCloud | rss

OBA Live archief

Bekijk en luister alle voorgaande afleveringen.