OBA Live

Iedere drie weken presenteert Theodor Holman OBA Live vanuit de vertrouwde OBA aan het Javaplein. Tussen 17.00-18.00 uur ontvangt hij een actuele hoofdgast en zijn er de vaste rubrieken. Publiek is altijd van harte welkom!

.

Overzicht van komende data: 

9 november: Els van Diggele over haar nieuwe boek ‘We haten elkaar meer dan de Joden. Tweedracht in de Palestijnse samenleving’. Dit boek is het derde deel van een drieluik over de onderlinge conflicten bij Israëliërs en Palestijnen. Els van Diggele is journaliste en historica.

Wie is Theodor Holman

Theodor Holman (1953) is schrijver van verschillende romans, sonnetten en filmscenario's. Hij schrijft columns voor Het Parool en De Groene en is radiopresentator met een eigen talkshow (2002 - 2008 Desmet Live, sinds 2008 OBA Live). (foto: W. Groenhuijsen)

Een korte geschiedenis

Op NPO Radio 1 is vanaf 2016 geen plaats meer voor OBA Live. Omdat het jammer zou zijn om OBA Live te laten verdampen, is er een nieuwe samenwerking gestart tussen de makers van Human-OBA Live en de OBA. Deze samenwerking is eigenlijk een voortzetting van het eerste contact tussen Human en de OBA.

Lees meer...

reageren?

Wilt u reageren op een talkshow van OBA live? Stuur dan een e-mail naar webredactie@oba.nl.

voorgaande afleveringen

OBA live 19 oktober

Stephan Sanders was gast van Theodor Holman; zij spraken over het leven en werk van James Baldwin, die 30 jaar na zijn dood weer actueel is.

Lees meer over de uitzending.Beluister de podcasts:  iTunes| SoundCloud rss

OBA live 28 september

Theodor Holman ontving schrijver Max Pam met zijn nieuwe roman 'Leviathan of Het hart in de steen'. 'Leviathan' is een roman, een thriller en een familiekroniek ineen. Hoofdpersoon is Albert Steinberg.

Lees meer
 over de uitzending.
Beluister de podcasts:  iTunes| SoundCloud | rss

OBA Live 7 september

Theodor Holman ontving onder meer Michel Krielaars. Zij spraken over  de bewogen levens van de grote Russisch-Joodse schrijvers Babel en Grossman; Krielaars schetste een beeld van een wereld waarin het vermoorden van burgers een gewone zaak was en het individu kapot werd gemaakt.

Lees meer over de uitzending.
Beluister de podcasts:  iTunesSoundCloud | rss

OBA live 29 juni

Theodor Holman ontving onder meer biograaf Koen Hilberdink met zijn boek 'J.B.W.P. Het leven van Johan Polak'.

Lees meer over de uitzending.
Beluister de podcasts:  iTunesSoundCloud | rss

OBA Live archief

Bekijk en luister alle voorgaande afleveringen.