donderdag 16 mei, Hugo Koolschijn

Te gast is Hugo Koolschijn met zijn boek 'Voorstellingen'. Acteur Koolschijn (1946) debuteerde in 1972 bij toneelgezelschap De Appel en maakt sinds de oprichting deel uit van Internationaal Theater Amsterdam.

Hij speelde onder meer in Scènes uit een huwelijk, Uit het leven van marionetten,  Oedipus, The Fountainhead en De kersentuin. In dit boek 'Voorstellingen' kijkt hij terug op zijn rijke carrière als acteur en legt hij uit wat de impact voor hem is van zijn opvoeding in een zwaar 'bevindelijk' milieu. De keuze voor het theater was zeker niet vanzelfsprekend. Het boek is een persoonlijke cultuurgeschiedenis en tegelijkertijd een eerbetoon aan een paar bijzondere vrienden. 

Nelleke Noordervliet kijkt vooruit naar de Europese verkiezingen van 23 mei. En ze vraagt zich af hoeveel verschillende Europa's er eigenlijk bestaan.Behalve het culturele Europa is er het economische, het politieke, het nationalistische en populistische Europa, er is het toeristische Europa, het pluriforme Europa, het benepen Europa, het financiële Europa, en het ideale Europa. Waar kiezen we voor? Wat staat er op het spel?

Onno Blom bespreekt 'Onrustige Dagen', de mooiste verhalen van F.B. Hotz gekozen en ingeleid door Thomas Heerma van Voss.

 

foto: Stephan Vanfleteren