OBA-vestigingen gesloten

Alle vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting van publieke locaties is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

donderdag 18 mei, Rutger Vahl

Hoofdgast was Rutger Vahl over zijn boek 'Laurie Langenbach. Brieven, dagboeken en een geheime liefde'. Laurie Langenbach (1947-1984) was een veelzijdige persoonlijkheid: ze schreef over popmuziek en mode in bladen als Hitweek en Aloha, richtte de feministische beweging Woman Power op en had relaties met Armand, de Griekse zanger Vangelis en de Amsterdamse zanger van de Outsiders Wally Tax

In 1977 debuteerde ze als schrijfster met 'Geheime Liefde' over haar obsessie voor een onbekende 'hij'. (Dat bleek schaker Jan Timman te zijn). Rutger Vahl stelde uit haar nalatenschap een deel van PrivĂ©-domein samen met niet eerder gepubliceerde dagboeknotities en brieven, aangevuld met haar roman 'Geheime liefde'. 

Elma Drayer besprak het werk van schrijver Hans Fallada naar aanleiding van de verfilming van zijn roman 'Jeder stirbt fur sich allein' met Emma Thompson en Brendan Gleeson.

Onno Blom besprak de nieuwe biografie van Peter Janzen en Frans Oerlemans, "Willem Kloos (1859-1938) O God, waarom schijnt de zon nog!". En de heruitgave van Kloos fameuze "Verzen" uit 1894. Beiden net verschenen bij Uitgeverij Van Tilt.

Kijk hieronder terug naar de uitzending.