OBA-vestigingen gesloten

Alle vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting van publieke locaties is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

donderdag 6 oktober: Hein Aalders

Theodor Holman ontving Hein Aalders.

Zij bespraken de bundel 'Een varend eiland' met brieven van dichter-scheepsarts J.Slauerhoff (1898 - 1936).'Een varend eiland, brieven van J.Slauerhoff' is een uitgave in de serie Privé-Domein van uitgeverij De Arbeiderspers.

Elma Drayer besprak 'Heilige identiteiten, op weg naar de shariastaat?' van Machteld Zee, een uitgave van Singeluitgeverijen. Ook besprak ze 'De oorlog tegen vrouwen' van Sue Lloyd Roberts, uitgegeven bij Balans.

Onno Blom besprak de 'verstripping' van de roman Turks Fruit' door tekenaar Dick Matena, uitgegeven bij Meulenhoff. De gelijknamige roman van Jan Wolkers is uitgegeven bij Meulenhoff. Ook genoemd is de film 'Turks Fruit' van regisseur Paul Verhoeven.

Kijk hieronder terug naar de uitzending.