donderdag 8 november, Annet Mooij

Hoofdgast is biografe Annet Mooij met 'De eeuw van Gisèle. Mythe en werkelijkheid van een kunstenares'.Centraal staat daarin Gisèle van Waterschoot van der Gracht (1912- 2013) en haar veelzijdige leven vol bijzondere vriendschappen en liefdes.

Tijdens de oorlog verleent ze onderdak aan de mysterieuze Duitse dichter Wolfgang Frommel en zijn groep jonge vrienden. Na de oorlog ontstond hieruit 'Castrum Peregrini', een exclusieve groep kunstenaars, onder leiding van Frommel. Gisèle presenteerde haar leven als een sprookje, Annet Mooij onderzocht in haar biografie de werkelijkheid achter de façade.

Nelleke Noordervliet portretteert de held van haar generatie Daniel Cohn Bendit en zijn onverflauwde hartstocht om - tegen de stroom in - in de politiek iets te bereiken. 

Gawie Keyser bespreekt de film 'Suspiria' van regisseur Luca Guadagnino, een Amerikaans-Italiaanse horrorfilm gebaseerd op het boek Suspiria de Profundis van Thomas de Quinsey en een remake van de gelijknamige Italiaanse cultfilm uit 1977.

                            Foto: Michiel van Nieuwkerk.

 

Kijk hieronder terug naar het vraaggesprek.