Poëzieweek

30 januari t/m 5 februari 2020

Ter ere van de Poëzieweek heeft de OBA de leukste poëziegerelateerde activiteiten en artikelen voor je verzameld. Wat doet de OBA allemaal met poëzie? Hoe lees je eigenlijk een gedicht? Op deze pagina vind je de nodige inspiratie en een overzicht van boeiende activiteiten.


5 tips voor het lezen van poëzie

Poëzie lezen is niet voor iedereen weggelegd. Of toch wel? Ineke Holzhaus geeft al jaren lezingen en poëzieworkshops in de OBA. Wij vroegen haar naar de beste tips om poëzie te lezen. Want hoe doe je dat nou eigenlijk?

Bekijk details


Zelf aan de slag?

Wil je je al een tijdje verdiepen in poëzie maar weet je niet hoe of liggen je eigen teksten te wachten om te worden voorgedragen? Kijk snel verder!

Poëzie op Zondag

lees meer over Poëzie op Zondag

Elke maand praat een dichter met Ineke Holzhaus en leest voor uit eigen werk. Op 23 februari is Vrouwkje Tuinman haar gast.

Deel je werk tijdens het Open Podium

meld je aan voor het Open Podium

Zelf poëzie voordragen? Elke laatste zaterdagmiddag van de maand is er een Open Podium in OBA Oosterdok. In OBA Bijlmerplein kun je regelmatig deelnemen aan workshops en open podia voor poëzie en spoken word.

Zaterdicht

Poëzie op Zondag

Iedere eerste zaterdag van de maand is er ZATERDICHT, open podium en poëziewerkplaats in de OBA Diemen. Deze keer is het thema: LIEFDE

Een dichter op je schouder

Een dichter op je schouder

Tijdens de workshops van dichter, schrijver en presentator Ineke Holzhaus schrijf je aan de hand van korte opdrachten je eigen gedicht. Het thema is elke keer anders.

De Grote Poëzieprijs

Deze bundels wonnen de afgelopen jaren deze prestigieuze prijs. De nieuwste aanwinst is 'Habitus' van Radna Fabias.

bekijk meer winnaars van de Grote Poëzieprijs


Winnaar Awater Poëzieprijs te gast in de OBA

De prijs van poëzietijdschrift Awater wordt tijdens de Poëzieweek uitgereikt aan dichter Mischa Andriessen. Bij Andriessen raken proza en poëzie elkaar en bestaan meer tijdlagen tegelijkertijd. Griekse mythen en verhalen uit de Bijbel en liedjes uit de popmuziek inspireren hem tot fascinerende gedichten. In mei is hij te gast bij Poëzie op Zondag in de OBA.


Top 10 | Poëzie voor kinderen

Poëzie is echt niet alleen leuk voor volwassenen. Deze bundels voor kinderen leen je gewoon bij de OBA. Zo laat je ze op een leuke manier kennismaken met gedichten.

Bekijk details


Gerenommeerde internationale dichters