OBA StudyShare, wat is dat?

OBA StudyShare is de ultieme manier om je hoofd bij het studeren te houden. Afleiding krijgt geen kans. Je studeert met anderen in een lokaal in OBA Oosterdok. Voorin zit de Studybob van de OBA, die streng toezicht houdt. Je kunt zelfs je mobieltje in bewaring geven, als je wilt.

Een blok duurt 3 uur en bestaat uit 3 x 45 minuten studeren met daartussen verplicht 15 minuten pauze. Hierdoor kom je al snel terecht in een bijna verslavend studieritme. Iedere pauze wordt ingeluid met een bel. Na 1 blok is er een uur pauze. Je kunt per dag maximaal 2 blokken doen: in de ochtend van 10.15 uur tot 13.00 uur, in de middag van 13.45 tot 16.30 uur. 

OBA StudyShare is een initiatief van OBA-bibliothecaris Frank Verbeek. Hij baseert het concept op de Pomodoro-techniek en op ideeën over discipline van Marli Huijer, Denker des Vaderlands. Zoals Marli Huijer aangeeft: "We hebben discipline nodig, maar we willen het niet als gehoorzaamheid, en we willen ons ook niet altijd schuldig voelen. OBA StudyShare is een heel belangrijk initiatief om discipline op een nieuwe manier vorm te geven: we besteden het uit."

deelname met tickets

Meedoen aan OBA StudyShare is gratis. Haal voor aanvang van een blok OBA StudyShare een ticket bij de balie in de entreehal in OBA Oosterdok. Dit kan vanaf 10.00 uur. Als het blok begint, geef je het ticket af aan de Studybob. Voor de ochtendsessie heb je een blauw ticket nodig, voor de middagsessie een rood ticket. Let op: je krijgt alleen tickets voor de dag zelf, maximaal één ticket per blok per persoon.

Zijn er bij de balie geen tickets meer? Dan zit het blok helaas al vol. Natuurlijk kun je dan wel een ander plekje in OBA Oosterdok zoeken om te studeren, er is meestal genoeg plek op alle etages.

Video over OBA StudyShare