OBA StudyShare, wat is dat?

OBA StudyShare is de ultieme manier om je hoofd bij het studeren te houden. Afleiding krijgt geen kans. Je studeert met anderen in een lokaal in OBA Oosterdok. Voorin zit de StudyBob van de OBA, die streng toezicht houdt. Je kunt zelfs je mobieltje in bewaring geven, als je wilt.

Een blok duurt 3 uur en bestaat uit 3 x 45 minuten studeren met daartussen verplicht 15 minuten pauze. Hierdoor kom je al snel terecht in een bijna verslavend studieritme. Iedere pauze wordt ingeluid met een bel. Na 1 blok is er een uur pauze. Je kunt per dag maximaal 3 blokken doen: in de ochtend van 10.15 uur tot 13.00 uur, in de middag van 13.45 tot 16.30 uur. 

OBA StudyShare is een initiatief van OBA-bibliothecaris Frank Verbeek. Hij baseert het concept op de Pomodoro-techniek en op idee├źn over discipline van Marli Huijer, Denker des Vaderlands. Zoals Marli Huijer aangeeft: "We hebben discipline nodig, maar we willen het niet als gehoorzaamheid, en we willen ons ook niet altijd schuldig voelen. OBA StudyShare is een heel belangrijk initiatief om discipline op een nieuwe manier vorm te geven: we besteden het uit."

deelname met tickets

Meedoen aan OBA StudyShare is gratis. Let op: wil je deelnemen aan OBA StudyShare, dan is aanmelden verplicht. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in verband met het studeren op 1,5 meter van elkaar. Tevens gelden er op dit moment strikte veiligheidsmaatregelen in verband met het coronavirus. Bij aanvang van OBA StudyShare vindt door middel van vragen een gezondheidscheck plaats. 

Video over OBA StudyShare