Summer Dance Forever

Summer Dance Forever

Summer Dance Forever is een internationaal urban dance festival. Van 20 tot en met 28 augustus  komen hiphopdansers van over de hele wereld samen in Amsterdam. Op diverse unieke locaties, waaronder OBA Oosterdok, Paradiso, Melkweg, DeLaMar Theater en Internationaal Theater Amsterdam, is een grote variëteit aan dansoptredens, workshops en battles te beleven.

Hét zomerdansspektakel voor iedereen die van dans houdt en op een bruisende manier de zomer wil vieren!

Double Bill: Phorm en Héctor & Agnés

phorm dansvoorstelling

Vrijdag 23 augustus

DEVIN@MEDIA.COM, de solo van Phorm (gedanst door Santiago Codon-Gras) is een hedendaagse herlezing van Dante’s werk De Hel. In dit stuk wordt de hel gesymboliseerd door onze wereld waarin computerschermen en het internet het mogelijk maken jezelf te transformeren

De Spaanse hiphopdansers Agnés en Héctor voeren hun stuk Blue Monday op, waarin zij met krachtige breakdance moves en gedetailleerde bewegingen het conflict onderzoeken tussen twee mensen.

Double Bill: The Double Collectiv en ETRA

double bill

Zaterdag 24 augustus

The Double Collective: One of each Dalton Jansen besloot een stuk te maken voor dansers Gihan Koster en Terencio Douw, die sprekend op elkaar lijken. Het resulteert in een choreografisch onderzoek naar evenbeelden. 

ETRA: INTRO ETRA bestaat uit vier dansers met achtergronden in de hedendaagse dans, hiphop en electro. Hun eerste dansvoorstelling, begint als een langzaam en stil gesprek op het podium tussen drie vrouwen. Een authentieke expressie van de geest, via het lichaam.

Virgule: Pingouin Kinderdansvoorstelling

kinderdansvoorstelling

Zondag 25 augustus

PINGOUIN vertelt het verhaal van een sympathieke pinguïn die op reis ging om de wereld te ontdekken. Deze burleske danssolo, met invloeden uit de hiphop, hedendaagse dans en tapdans, verbeeldt zijn pad vol obstakels. Voor kinderen van 2 tot 6 jaar. 

Bekijk de trailer

Over Summer Dance Forever

Summer Dance Forever wordt gezien als het belangrijkste hiphopdansfestival ter wereld. Naast battles waarin dansers het tegen elkaar opnemen, theatervoorstellingen van gevestigd talent, jonge en nieuwe makers, clubnachten met soulvolle dansmuziek en workshops voor alle dansstijlen neemt Summer Dance Forever in onder meer Paradiso, Melkweg, OBA Oosterdok , Internationaal Theater Amsterdam, DeLaMar Theater zes avonden lang Amsterdam over voor het beste dat hiphopdans wereldwijd op dit moment te bieden heeft. Het festival is toegankelijk voor iedereen, jong en oud, die met deze cultuur kennis wil maken.