Vakantie

Op vakantie met de OBA!

Tijdens de zomermaanden heb je extra veel plezier van je OBA-lidmaatschap. Van digitale kranten en tijdschriften op de camping tot luisterboeken voor de kinderen op de achterbank - bekijk het praktische aanbod op deze pagina.

Leestips & inspiratie

leestips en blogs van de OBA

Op zoek naar leestips? De OBA deelt wekelijks een top 10 met de mooiste boeken en medewerkers van de OBA bloggen over hun persoonlijke favorieten.

Activiteiten & expo's

VakantieBieb

Van literaire natuurwandeling tot dansvoorstelling, er is van alles te doen bij de OBA deze zomer. Daarnaast zijn er altijd interessante exposities te zien.


Speciaal voor kinderen:

Voorkom een zomerdip - blijf lezen in de zomervakantie

Om te voorkomen dat de leesvaardigheid van je kind achteruit gaat, is het belangrijk om tijdens de zomermaanden ook (samen) te oefenen met lezen. Met onderstaand aanbod helpt de OBA je graag een eindje op weg.

OBA Junior

OBA Junior

Obajunior.nl is een nieuwe zoek- en ontdeksite. Hier vinden kinderen boeken, informatie en activiteiten die betrouwbaar en interessant zijn.

Digitale Bieb

E-books, luisterboeken, digitale prentenboeken en voorleesfilmpjes, in de digitale bieb is voor kinderen van alle leeftijden iets interessants te vinden.

Activiteiten

agenda OBA

Van maakchallenges tot voorleesuurtjes, ook voor kinderen is er van alles te doen bij de OBA deze zomer. Kom je ook eens langs?


E-books

Als lid van de OBA heb je toegang tot ruim 15.000 e-books. Handig voor op vakantie, op weg naar je werk of thuis. Lees ze op je smartphone, tablet of e-reader.

Luisterboeken

Even geen tijd of zin om te lezen? Het luisterboek biedt uitkomst. Leen ze bij de OBA of download ze meteen via de gratis app.

PressReader

Online databank PressReader bevat duizenden kranten en tijdschriften uit meer dan 100 landen en in 60 verschillende talen.Van NRC tot El Pais en Elle Decoration tot Top Gear.

Gastlenen

Wist je dat je met een OBA-pas ook mag lenen bij een andere bibliotheek in Nederland? Praktisch tijdens een vakantie in eigen land!

Nog geen lid van de OBA?

Vanaf nu is het nog leuker om lid te zijn van de OBA. Voor maar € 42,00 per jaar kun je onbeperkt lenen. Reserveren kost nog maar € 0,50 per item. Wifi is gratis. En je krijgt 50% korting op OBA-activiteiten. Iedereen jonger dan 19 jaar leent zelfs helemaal gratis. En ben je nog geen 26 jaar, dan krijg je een fikse korting.

lees verder over lidmaatschap en tarieven van de OBA