Zomervakantie

Tijdens de zomermaanden heb je extra veel plezier van je OBA-lidmaatschap. Van digitale kranten en tijdschriften op de camping tot luisterboeken voor de kinderen en boeiende activiteiten - bekijk het praktische aanbod op deze pagina.


Wat is er in de OBA te doen?

OBA Zomertheatertoer

/content/noord-holland/amsterdam/nl/jeugd/oba-zomertheatertour

Zomerstop? Niet in de OBA! Tijdens de zomermaanden kunnen kinderen en hun ouders door de hele stad genieten van jeugdtheater in diverse vestigingen.

Summer Dance Forever

Summer Dance Forever wordt gezien als het belangrijkste hiphopdansfestival ter wereld. Ook in OBA Oosterdok kun je genieten van het beste dat hiphopdans wereldwijd op dit moment te bieden heeft.

Maakplaats in de zomer

vakantietas

Nieuwsgierige kinderen die graag de mouwen opstropen kunnen deze vakantie aan de slag, met onder meer computer science, programmeren en VR! 


Speciaal voor jou als lid van de OBA:

Deze zomer geeft een lidmaatschap van de OBA je extra voordeel. Zo kan je langer lenen en krijgen kinderen een speciale vakantietas!

Wat lees jij deze zomer?

Griezelverhaal of romantische geschiedenis, fictie of non-fictie —de OBA helpt je graag op weg bij het vinden van een leuk nieuw boek.

bekijk de boekentips voor jong en oud

E-books lenen

leen e-books bij de oba

Als lid van de OBA heb je toegang tot ruim 15.000 e-books. Handig voor op vakantie, op weg naar je werk of thuis. Lees ze op je smartphone, tablet of e-reader.

Luisterboeken

leen luisterboeken bij de oba

Even geen tijd of zin om te lezen? Het luisterboek biedt uitkomst. Leen ze bij de OBA of download ze meteen via de gratis app.

PressReader

pressreader- lees tijdschriften digitaal

Online databank PressReader bevat duizenden kranten en tijdschriften uit meer dan 100 landen en in 60 verschillende talen. Bekijk de leestips van de OBA


OBA Junior

Voorkom een zomerdip - blijf lezen in de zomervakantie

Om te voorkomen dat de leesvaardigheid van je kind achteruit gaat, is het belangrijk om tijdens de zomermaanden ook (samen) te oefenen met lezen. Met onderstaand aanbod helpt de OBA je graag een eindje op weg.

Tip:

Lees het artikel 'Vijf zomers tips tegen de leesdip' op oba.nl/nieuws.

Zomers blog met leestips

blog over kinderboeken

Jeugdbibliothecaris Deborah pleit voor het (voor)lezen van klassiekers tijdens de vakantie. Echt een fijn boek om voor te lezen is volgens haar De geheime tuin!

Ken je de digitale bieb al?

digitale bieb voor kinderen

E-books, luisterboeken, digitale prentenboeken en voorleesfilmpjes, in de digitale bieb is voor kinderen van alle leeftijden iets interessants te vinden.

Inspiratie voor in je koffer

inspiratie voor in je koffer

Van goede film tot perfect e-book, op de pagina met leentips van de OBA vind je altijd inspiratie. Ook voor kinderen!


Geen lidmaatschap? De OBA is er ook voor jou!

Tijdens de zomermaanden lees en luister je gratis boeken met de VakantieBieb-app en de LuisterBieb-app. Je hoeft niet in te loggen of lid te zijn van de OBA! Daarnaast ben je natuurlijk ook altijd welkom om te lezen, leren of werken in één van onze vestigingen!

VakantieBieb

vakantiebieb

Lekker lezen in de vakantie? Met de VakantieBieb-app neem je meer dan 50 e-books mee. Ze zijn gratis voor iedereen, ook als je nog niet lid van de OBA bent.

VakantieLuisteren

vakantieluisteren

Vakantie vieren met een luisterboek? In de LuisterBieb staan gratis luisterboeken voor je klaar, ook als je nog niet lid van de OBA bent.

Exposities

eposities

Heb je even tijd over? Loop eens een OBA binnen en laat je inspireren door een expositie. Wat dacht je bijvoorbeeld van Future Cities over spannende wereldsteden?

Lid worden van de OBA

Al voor een paar tientjes per jaar leen je onbeperkt. En wist je dat je met een OBA-pas altijd 50% korting krijgt op toegangskaarten voor OBA-activiteiten? Iedereen jonger dan 19 jaar leent zelfs helemaal gratis. En ben je nog geen 26 jaar, dan krijg je een fikse korting.

lees verder over lidmaatschap en tarieven van de OBA