Opening Huis van alle Talen Bijlmerplein met muziek, dans, storytelling en spoken word

Zaterdag 4 september 2021, van 17:30 tot 21:30 | OBA Bijlmerplein

Kosten: toegang gratis | aanmelden verplicht

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Het Huis van Alle Talen breidt uit! De internationale collectie van de OBA is vanaf 4 september naast OBA Oosterdok ook te vinden in OBA Bijlmerplein. Om dat te vieren is er diezelfde dag een spetterend avondvullend programma vol optredens. Met storytelling door Mo Hersi, muziek van Amartey, een Indiase dansvoorstelling van Saraswarti Art en een hypnotiserend spoken word-optreden door jonge dichters gehost door Melody Moon. Natuurlijk zijn er ook lekkere hapjes en drankjes. Een waar feestje dus! Ben jij er ook bij?

Storytelling door Mo Hersi


Mo Hersi is een bevlogen storyteller van de Afro-bieb. Daarnaast heeft hij een achtergrond als voetballer en inspirerend cabaretier. Op zijn derde vluchtte Mo vanuit Ethiopië naar Nederland, waar hij is opgegroeid. In zijn verhalen zoekt hij de verbinding op met zijn medemens, waarbij hij inspiratie put uit zijn eigen ervaringen. Hij doet dit met veel humor en wijze levenslessen. Een act waar je niet alleen om moet lachen, maar ook nog eens iets van opsteekt!

Nieuwe Hindoestaans-Indiase collectie


In samenwerking met uitgeverij Saraswarti Art (SA) is onlangs een unieke collectie boeken over de Hindoestaans-Indiase cultuur toegevoegd aan de collectie van OBA Bijlmerplein. De collectie is toegespitst op de herdenking van 148 jaar Hindoestaanse immigratie: van India naar Suriname en van Suriname naar Nederland. 

Lezing, dans en muziek


Aansluitend praten prof. Chan Choenni en Mr. Namita Mathura over de betekenis van dit onderwerp. Frank Kishna van SA Uitgeverij vertelt over de Hindoestaans-Indiase literatuur. Daarna kun je je laten meevoeren door Indiase muziek van sitarspeler Siddharth Krishna en dans van Lekshmi Sasidharan, een fervent Bharata Natyam en Mohiniyattam-danseres van de Nupur School of Performing Arts.

Open Podium: Spoken Word met Melody Moon

Melody Moon is met haar krachtige poëzie een lokale beroemdheid. Melody Moon presenteert op poëtische wijze Open Podium. In dit programma zal zij een podium bieden aan jong, aanstormend poëtisch talent uit Zuidoost.

Muzikale afsluiting door Amartey


We sluiten af met de bekende Amsterdamse afropop-, R&B-, reggae- en hiphopartiest Amartey, die het podium heeft gedeeld met grote namen uit de muziekwereld. Amartey is een rasperformer die weet hoe hij zijn explosieve energie kan overbrengen bij het publiek. Als dat geen feestje wordt…

Bereid je voor op je bezoek aan de OBA en doe de gezondheidscheck voordat je naar de OBA komt.

OBA Bijlmerplein | Bijlmerplein 393 | 1102 DK Amsterdam
T: 020-5230900 | E: bijlmerplein@oba.nl

bestel kaarten


Over het Huis van Alle Talen

Het Huis van alle Talen is samenwerkingsplatform voor co-creatie. De collecties in de OBA zijn de voedingsbodem voor dialoog tussen verschillende talen en culturen. We werken samen met bestaande communities en ambassadeurs binnen gemeenschappen of (sub)culturen. Samen met onze partners geven we vorm en inhoud aan de collectie en activiteiten. Je vindt het Huis van Alle Talen als fysieke internationale collectie verdeeld over verschillende etages in OBA Oosterdok, en vanaf nu ook in OBA Bijlmerplein. Maar je vindt het Huis van alle Talen ook in de stad, met 180 nationaliteiten en 360 verschillende talen, en bij onze partners. 

lees meer over het Huis van Alle Talen