Opening Huis van Alle Talen Bijlmerplein –Middagprogramma met dans, kinderworkshops en muziek

Zaterdag 4 september 2021, van 15:00 tot 17:00 | OBA Bijlmerplein

Kosten: toegang gratis | aanmelden verplicht

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Vier met ons mee dat OBA Bijlmerplein nieuwe collecties krijgt. Er zijn verschillende activiteiten, zoals: Indiaas-Hindoestaanse dans- en muziekvoorstelling, een panelgesprek met schrijvers, een lezing van The Black Archives, een kinderworkshop “Afrikaanse kleuren” en een workshop voor ouders over opvoeden. Speciaal voor de opening verzorgt Imagine IC een rondleiding door de Vitrine Van Zuidoost. Een boordevol programma dus voor jong en oud! Ben je er bij?

Dans- en muziekvoorstelling door Saraswarti Art


Een unieke dansvoorstelling van jong talent: kinderen uit de dansgroep Natya Sudha dansen Bharata Natyam, een prachtige klassieke dansvorm uit Zuid-India. Dansers: Diya Naveen, Aditi Rajeev, Shravani Karangi, Ira, Anagha Gaddam en Gopika. Bansuri (Indiase bamboefluit) – Saniya Kishna Table – Aaryan Kisha Choreografie – Chadra Sheoratan

Workshop: vergroot het leesplezier van je kind


In deze workshop voor ouders van kinderen tot 12 jaar krijg jij in het kort te horen wat het belang is van lezen en hoe je ervoor kan zorgen dat ook jouw kind met plezier aan de slag gaat. De workshop wordt gegeven door Jillian Emanuels uit Zuidoost, die na jaren in de jeugd- en gehandicaptenzorg, welzijnswerk en onderwijs te hebben gewerkt zelfstandig verder ging als De Instant Pedagoog. Haar uitgangspunt is dat de kern van opvoeding bij de ouders ligt: hoe bewuster jij als ouder je keuzes maakt, des te meer voordelen je kind ervan ervaart. 

Afro-bieb kinderworkshop: lievelingsverhalen van Mandela


In deze workshop neemt storyteller Elvira Semmoh je mee langs de verhalen en kleuren van Afrika. Ze leest voor uit een bijzonder boek uit de Afro-bieb: een selectie van de lievelingsverhalen van Nelson Mandela, stuk voor stuk rijk en ook nog eens prachtig geïllustreerd. Dat wordt inspiratie opdoen! En die kun je mooi kwijt in de aansluitende workshop, waarin je zelf aan de slag gaat met de kleuren van Afrika.

The Black Archives: bijzondere geschiedenis van de Bijlmer


Mede-oprichters van The Black Archives Mitchell Esajas en Wouter Pocornie nodigen lokale kunstenaars en makers uit om te vertellen over hun werk, de bijzondere geschiedenis van de Bijlmer en hoe die twee uitgangspunten zich tot elkaar verhouden. 

World Open Jazz-concerten


Terug van weggeweest: World Open Jazz-concerten! Het eerste concert na coronatijd gaat tijdens deze opening van start. Kom luisteren, meebewegen en genieten.

Een speldialoog door Stichting QFWF


De Quest for wisdom foundation (QFWF) wil bijdragen aan een cultuur van openheid voor culturele diversiteit en inclusie door middel van het aanboren van de eigen en gezamenlijke historische interculturele wortels en wijsheidstradities. Wat is dat eigenlijk, diversiteit en inclusie? Aan de hand van een speelbord krijg je antwoorden op je vragen. 

Imagine IC

Imagine IC geeft van 16.00 tot 17.00 uur een rondleiding door de Vitrine Van Zuidoost, waarin nu een expositie te zien is over Perez Jong Loy, de man achter de ‘1873’-button. De rondleiding wordt verzorgd door Jules Rijssen, verzamelnetwerker Imagine IC. Aanmelden verplicht in verband met een beperkt aantal plekken. Mail naar info@imagineic.nl met je naam en hoeveel mensen je mee neemt. Kijk hier voor meer informatie.

Bereid je voor op je bezoek aan de OBA en doe de gezondheidscheck voordat je naar de OBA komt.

OBA Bijlmerplein | Bijlmerplein 393 | 1102 DK Amsterdam
T: 020-5230900 | E: bijlmerplein@oba.nl

bestel kaarten


Over het Huis van Alle Talen

Het Huis van alle Talen is samenwerkingsplatform voor co-creatie. De collecties in de OBA zijn de voedingsbodem voor dialoog tussen verschillende talen en culturen. We werken samen met bestaande communities en ambassadeurs binnen gemeenschappen of (sub)culturen. Samen met onze partners geven we vorm en inhoud aan de collectie en activiteiten. Je vindt het Huis van Alle Talen als fysieke internationale collectie verdeeld over verschillende etages in OBA Oosterdok, en vanaf nu ook in OBA Bijlmerplein. Maar je vindt het Huis van alle Talen ook in de stad, met 180 nationaliteiten en 360 verschillende talen, en bij onze partners. 

lees meer over het Huis van Alle Talen