Op dit moment vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan ons bibliotheeksysteem. Daardoor kunnen onderdelen van de website, zoals 'Mijn omgeving', tijdelijk beperkt of niet beschikbaar zijn.

World Jazz open Concerts

4 juni 2022, van 15:00 tot 17:00 | OBA Bijlmerplein

Kosten: toegang gratis | vrije inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Kom en geniet van wereld jazz muziek. Georganiseerd door MO Music Activation is er elke eerste zaterdag van de maand een optreden van verschillende jazz musici uit Zuidoost. Wervelende, ontroerende, swingende jazz uit alle hoeken van de wereld.

METRO MUSIC QUARTET
De muzikanten van het MMQ, kennen elkaar al lang en breed, ze hebben al vaker met elkaar samengewerkt in andere muziekgroepen. Toch is het Metro Music Quartet een relatief nieuwe formatie, die in de zomer van 2021 bijeen kwam om live muziek te verzorgen in de theatervoorstelling “Koningin van de Voedselbank”. De voorstelling draaide gedurende augustus en september 2021 in het Bijlmermuseum. De leden van het kwartet zijn in dagelijks contact met Randstedelijke buurten die veelal door metro`s worden verbonden met binnensteden.In dit concrete geval de Metropoolregio Zuidoost in Amsterdam.Metro Music Quartet speelt een aanstekelijke, meeslepende cross-over van jazz en muziek uit Caribische windstreken, Suriname, het Afrikaanse continent en Zuid-Amerika.

Bezetting:
Sharief Wagid Hosain – alt saxofoon
Robin van Geerke – piano
Urvin Robinson Doornkamp – drums
Vincent Henar – E-bas

OBA Bijlmerplein | Bijlmerplein 393 | 1102 DK Amsterdam
T: 020-5230900 | bijlmerplein@oba.nl