World Open Jazz Concerts

4 maart 2023, van 15:00 tot 17:00 | OBA Bijlmerplein

Kosten: toegang gratis | vrije inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Georganiseerd door MO Music Activation is er elke eerste zaterdag van de maand een optreden van verschillende jazzmusici uit Zuidoost en omstreken! Op 4 februari speelt Spaargaren, Luther & De wit.

Tijdens de eerste Corona lockdown startten saxofonist Iman Spaargaren, contrabassist Stijn de Wit and drummer Henning Luther hun eerste 1,5 meter sessies. De kleine bezetting daagt uit om mooie jazzstandards en originals te benaderen met creativiteit, samenspel en een poging om het gevoel te vatten van deze bevreemdende tijden.

Iman Spaargaren is een saxofonist/ klarinettist, arrangeur en componist met een onderscheidend spel en een authentieke, persoonlijke toon.

Na zijn studies in Weimar (Duitsland) en Amsterdam speelde Henning Luther in bands als Used To Be New, verder speelde hij ook met de Franse jazz violist Didier Lockwood.

De Amsterdamse contrabassist Stijn de Wit heeft een open muzikale blik. Hij speelt traditionele jazz, progressieve rock en vrije improvisatie met evenveel passie en toewijding. Zijn groovy spel is een zoektocht naar interactie, avontuur en spontaniteit.

OBA Bijlmerplein | Bijlmerplein 393 | 1102 DK Amsterdam
T: 020-5230900 | E: bijlmerplein@oba.n