Zus ‘n Zo Leest x OBA

10 november 2022, van 18:00 tot 20:00 | OBA Bijlmerplein

Kosten: toegang gratis | aanmelden vereist

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Zus ’n Zo organiseert in samenwerking met de OBA een boekenclub waar aandacht wordt besteed aan het iconische meesterwerk van Octavia E. Butler. Octavia E. Butler (1947-2006) is één van de eerste Zwarte sciencefiction schrijvers. De Afro-Amerikaanse schrijfster wist in de vroege jaren zeventig door te breken in een tot dan toe bijna geheel witte science fiction genre.

Butler kaartte in een Afro-futuristische wereld belangrijke thema’s zoals Zwart onrecht, de klimaatcrisis, vrouwenrechten en politieke ongelijkheid aan. Samen met speciale gasten bespreken we deze thema’s en staan we stil bij bijzondere werk en leven van Octavia E. Butler. Ditmaal: Parable of the Sower en Parable of the Talents.

Butler was een visionair auteur, haar werk voorspelde onze huidige werkelijkheid en betwiste daarnaast maatschappelijke kwesties en sociale vraagstukken zoals de conservatieve westerse blik op genderidentiteit, intergenerationeel trauma en dekolonisatie. De boeken van Butler zijn daarom nog steeds zeer actueel en relevant en een inspiratie voor velen. Wat kunnen we in de tijd van nu leren van haar boeken? In hoeverre kan het negeren van de overeenkomsten tussen verleden en heden niet alleen zinloos maar ook gevaarlijk zijn? De boekenclubs zullen plaatsvinden op onderstaande data in OBA Bijlmerplein:

Donderdag 10 November
Donderdag 15 december

Elke maand behandelen we een boek uit het oeuvre van Octavia E. Butler. Zus ‘n Zo leest is een boekenclub waar iedereen mag aansluiten die het boek heeft gelezen, nog wilt gaan lezen of puur geïnteresseerd is in de thema’s die besproken worden. Je hoeft het boek dus niet gelezen te hebben om naar dit event te komen!

OBA Bijlmerplein | Bijlmerplein 393 | 1102 DK Amsterdam
T: 020-5230900 | E: bijlmerplein@oba.nl

aanmelden