Grachtenfestival: Sofie de Klerk

21 augustus 2022, van 16:00 tot 17:15 | OBA CC Amstel

Kosten: toegang gratis | vrije inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Sofie is een veelzijdig accordeonist en theatermaker. Ze speelt in uiteenlopende producties die qua genre reiken van klassiek, chanson, theater tot improvisatie. De laatste jaren richt zij zich meer op de 'ambient' kant van haar instrument.

Ontspanning door de klanken van een accordeon kan dat? Ja, dat kan. Laat dat maar aan Sofie de Klerk over.

Geïnspireerd door ‘deep listening’ van Pauline Oliveros, de technieken van Sofia Gubaidulina en een vleugje Klankschaal, dat is hoe je een compositie van Sofie kunt omschrijven. Elk concert is uniek en speciaal gericht op het aanwezige publiek van dat moment Zelf omschrijft ze de sfeer van haar concerten als: 'een mix van ambient / minimal / meditatieve muziek'

Wij kunnen alvast met een gerust hart zeggen: ga er rustig bij zitten en geniet van de muziek geschreven en gespeeld door Sofie de Klerk.

Sofie de Klerk is sinds haar 6e bevangen door de klanken van het accordeon. Het instrument heeft haar altijd betoverd en heeft haar al op vele mooie plekken in de wereld mogen brengen. In 2019 studeerde zij af aan het conservatorium te Den Haag met de master New Audience and Innovative practice. De master is gericht op het brengen van muziek bij nieuwe en bijzondere doelgroepen. Tijdens de master studeerde ze accordeon bij An Raskin. Daarvoor studeerde zij klassiek accordeon ook in Den Haag bij Marieke Hopman.

Sofie heeft in verschillende projecten mogen spelen tijdens en na haar opleiding. Zo trad zij meerdere malen op met ensembles onder het baton van Reinbert de Leeuw en Jurjen Hempel. Én ze heeft een aantal wereldpremières achter de kiezen, waaronder twee van Jan Peter de Graaff.

Op dit moment is Sofie werkzaam bij Theater Babel Rotterdam waar zij de rol van musicus, bandleider, theatermaker, componist en workshopleider op zich neemt. Theater Babel is een inclusief professioneel theatergezelschap. Vanaf Oktober is ze te zien in de voorstelling: ‘Theater Babel speelt: Romeo’s en Julia’s’

Ondertussen schrijft Sofie de Klerk bovendien haar eigen muziek. Die omschrijft ze zelf als 'een mix van ambient / minimal / meditatieve muziek'. Ze zoekt naar combinaties tussen het accordeon, stem, klankschalen, elektronica en meer instrumenten. Een spannende en toch ontspannende mix.

OBA CC Amstel | Cullinanplein 1 | 1074 JN Amsterdam
T: 020-5230900 | E: ccamstel@oba.nl