De OBA is alleen open op afspraak voor de OBA Bestelservice en activiteiten. Binnen lopen zonder afspraak kan nog niet door de coronamaatregelen van de overheid. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Concert Jazzduo Taiga

6 juni 2021, van 11:30 tot 12:30 | OBA de Hallen

Kosten: toegang gratis | aanmelden verplicht

Hoe fijn zou het zijn om even niet na te hoeven denken over alle regels, maar contact te maken met je emoties? Samen even stil te staan bij al die dingen die we allemaal voelen.

We moeten echt nog even wachten, totdat we onze vrienden en familie weer kunnen knuffelen. Maar een omhelzing gaat niet alleen om twee armen om een lijf. Het gaat om verbintenis. Een intiem moment, waarin je allebei even écht samen bent. Het jazzduo Taiga vindt die verbinding in muziek. Met het brede palet van klanken van de basklarinet, contrabas, basgitaar, saxofoon en synthesizer kleuren ze die in.

Met composities die Taiga zelf schreef in en over de coronacrisis, verbreken de jonge muzikanten van het nieuwe duo snel de barrière met het publiek. Ze bewijzen dat je heel dichtbij elkaar kan komen, op anderhalve meter afstand. De muziek is erg toegankelijk, omdat er bij elk stuk een verhaal hoort. Dat wordt ook verteld. Samen met Taiga beleeft het publiek een reis door al die emoties die we allemaal beleefden. En daar hoort ook eenzaamheid en verveling bij. Maar soms kunnen we er ook om lachen. En misschien nog het belangrijkste: er is ook hoop. Hoop op dat het snel voorbij is. Hoop dat we er van hebben geleerd. En hoop dat we hier allemaal samen sterker uit komen.

Het concert dat Taiga ten gehore brengt, voelt als twee grote armen die je omhelzen en fluisteren: ‘Ik begrijp je, nog even volhouden, het komt goed.’ Het kan iedereen helpen hun eigen gevoelens een plek te geven en biedt een gevoel van vrijheid, wat we ooit zo gewend waren.

Aanmelden via taiga@freekmulder.com

We doen ons best om je bezoek aan de OBA zo veilig mogelijk te maken.
Doe de gezondheidscheck voordat je een plek reserveert en bereid je voor op je bezoek aan de OBA.

OBA De Hallen | Hannie Dankbaarpassage 10 | 1053 RT Amsterdam
T: 020-5230900 | E: dehallen@oba.nl