EXPOSITIE Grenzeloos fantaseren tijdens corona met kunst

1 mei 2021 t/m 20 juni 2021 | OBA De Hallen

Kosten: toegang gratis | vrije inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Waar zouden we zijn zonder fantasie? Verbeeldingskracht helpt ons de wereld te begrijpen en op zoek te gaan naar nieuwe perspectieven. Iets wat we goed kunnen gebruiken in crisistijden waarin we te maken krijgen met allerlei beperkingen. Tijdens de expo ‘Grenzeloze fantasie’ van 1 tot en met 31 mei 2021 nemen vijf kunstenaars je mee in de wereld van de fantasie en kun je zelf ervaren wat fantasie met je doet.

Zonder fantasie zouden we niet kunnen overleven Fantasie als overlevingsstrategie. Het klinkt misschien absurd, maar dat is maar net hoe je het bekijkt. Met onze verbeeldingskracht kunnen we namelijk anticiperen op situaties en tijdelijk ontsnappen aan de realiteit. Fantaseren kan ons positieve gevoelens opleveren, bijvoorbeeld als we fantaseren over de zomervakantie tijdens de koude winterdagen. Ook helpt het ons te denken in nieuwe mogelijkheden.

Expo ‘grenzeloze fantasie’: nieuwe talen, technieken en maskers In de expo ‘Grenzeloze fantasie’ van 1 t/m 31 mei 2021 in OBA De Hallen, nemen vijf kunstenaars je mee in de wereld van de fantasie. Ontdek eindeloos nieuwe perspectieven in kunstwerken. Zo neemt Max Schulze je mee in zijn symbolische schilderkunst, vertelt Hanae Sasaoka je het verhaal over haar mensfiguren die zich verhullen achter dierenmaskers en inspireert Nynke van Zwol je met haar mysterieuze kunsttaal.

Fantasierijke rondleidingen Op zaterdag 29 mei van 13.30 tot 18.00 kun je een speciale rondleiding krijgen langs de kunstobjecten in de expositie. Elk half uur is er een zinnenprikkelende rondleiding door een kunstenaar voor 2 personen. Hierin delen de kunstenaars de fantasieën die schuil gaan achter hun kunstwerken en horen we graag wat fantasie voor jou betekent. Alle deelnemers aan de rondleiding ontvangen een inspirerende goodiebag met veel leuke gadgets, zoals een briljante bril en verhalen om thuis nog eens na te lezen en weer even terug te kunnen keren in de wereld van fantasie!

Aanmelden

Vanwege het coronavirus is reserveren voor een bezoek aan de expositie en de rondleidingen verplicht. Reserveren kan door een mail te sturen naar info@seeyouatart.nl o.v.v. je naam (max 2 personen of één huishouden) en keuze voor een tijd. Je ontvangt dan van ons een reactie of de gekozen tijd nog beschikbaar is. Er is een beperkt aantal bezoekers toegestaan (max 30).

Kunstenaars
Max Schulze
Rik van der Kooi
Nynke van Zwol
Hanae Sasaoka
Pam Wessels

Bereid je voor op je bezoek aan de OBA en doe de gezondheidscheck voordat je naar de OBA komt.


OBA De Hallen | Hannie Dankbaarpassage 10 | 1053 RT Amsterdam
T: 020-5230900 | E: dehallen@oba.nl