Intimate Portraits: Russia

20 september 2020, van 20:00 tot 21:00 | OBA De Hallen

Kosten: € 14,50 | met OBA-pas € 11,00

Intimate Portraits is een reeks performances die maandelijks plaatsvindt. Tijdens deze avonden krijgt het publiek de kans om bijzondere dansvoorstellingen te zien die reflecteren op de melting pot van Amsterdammers. Elke avond duurt ongeveer een uur en bestaat in de meeste gevallen uit twee of drie stukken, die passen bij het thema van de avond.

Masha Zhukova and Liza Zhukova – INNER

Masha en Liza komen oorspronkelijk uit Salekhard in Siberië (Rusland). Het zijn alumni van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK), richting Moderne Theaterdans (MTD). Masha en Liza zijn beide freelance dansers, choreografen en dansdocenten, gevestigd in Amsterdam. Ze creëren zowel samen als individueel stukken.

Het idee van het stuk komt voort uit diepgaand onderzoek naar de menselijke persoonlijkheid. Voordat ze aan de creatie in de studio begonnen te werken, begonnen Masha en Liza met het bestuderen van oude horoscopen en kwamen ze tot de beslissing dat er in elke persoon een dier leeft met zijn eigen kenmerken. Dit idee werd een inspiratie voor de choreografen. INNER is een choreografisch werkonderzoek. Het gaat om de verbinding tussen de mens en de natuur als geheel, en ook om het zoeken naar het innerlijke dier dat in ieder mens leeft. Soms duwen we dit dier naar beneden en verliezen we zo de verbinding met het innerlijke zelf. INNER is gemaakt in samenwerking met Context van het International Contemporary Dance Festival. Diana Vishneva 2019. De componist is Ezequiel Menalled en de lichtontwerper is Varja Klosse.

Instagram Masha: https://www.instagram.com/mariia_zhukova/?igshid=1vbkt4rtj60gx
Website Masha: https://www.mashazhukova.com
Instagram Liza: https://instagram.com/lizazhkva?igshid=3zxleead9s5o

-----

Anastasia Belyaeva and Rachele Chinellato – Killing time

Anastasia Belyaeva is een freelance Russische danseres en choreografe, die sinds 2018 gevestigd is in Amsterdam. De afgelopen zes jaar heeft ze onderzoek gedaan naar en kennis opgedaan in urban-choreografie en contemporary-techniektraining, die beide een grote invloed hebben gehad op de bewegingsesthetiek van Anastasia als kunstenaar.

Rachele is een Italiaanse freelance danseres, gevestigd in Amsterdam sinds 2019. Ze begon haar professionele opleiding in Verona, waar ze vier jaar danste bij het jonge gezelschap Via dei Fiori, geregisseerd door Valentina Pomari. Na jaren van moderne en stedelijke training werd ze verliefd op hedendaagse dans, die een connectie met haar meest menselijke en authentieke zelf mogelijk maakte en eerlijkheid en vrijheid vond door beweging. Ze houdt van het idee van een vormloos lichaam en onderzoekt dit in haar persoonlijke praktijk door vloeiendheid en speelsheid te combineren met dynamische veranderingen. In de afgelopen jaren gaf ze les in contemporary- en urban-dans en werkte ze met verschillende choreografen in Italië en in het buitenland, waar ze optrad en betrokken was bij enkele korte dansfilmprojecten.

Website Anastasia: https://anastasiabelyaeva.com/
Instagram Anastasia: https://www.instagram.com/stacie_koch/
Instagram Rachele: https://www.instagram.com/rachele.chinellato/

We doen ons best om je bezoek aan de OBA zo veilig mogelijk te maken.
Doe de gezondheidscheck voordat je een plek reserveert en bereid je voor op je bezoek aan de OBA.


OBA De Hallen | Hannie Dankbaarpassage 10 | 1053 RT Amsterdam
T: 020-5230900 | E: dehallen@oba.nl