Mélodies d'amour: Natali Boghossian & Hans van Beelen

19 september 2020, van 19:30 tot 20:30 | OBA de Hallen

Kosten: € 9,50 | aanmelden verplicht

Mezzosopraan Natali Boghossian brengt samen met de Nederlandse pianist Hans van Beelen een recital met Franse en Griekse meesterwerken van Bizet, Saint-Saëns, Massenet, Berlioz, Debussy en Ravel.

Samen verkennen ze een intiem en delicaat repertoire met een groot palet aan klankkleuren op een breed emotioneel en poëtisch terrein, van Saint-Saëns griezelige en verontrustende 'Danse macabre' tot 'La Cathédrale engloutie', het mysterieuze en betoverende pianostuk van Debussy, van Berlioz intens ontroerende 'La mort d'Ophélie' tot het vrolijke Griekse 'Yaroumbi!'

Natali Boghossian zingt de afsluitende 'Five Greek Folksongs', geharmoniseerd door Maurice Ravel in hun Griekse origineel als eerbetoon aan haar vertrouwdheid met de taal uit haar late kindertijd en tienerjaren, toen ze op een eiland in Istanbul woonde dat voornamelijk werd bewoond door Grieken en aan het feit dat het ontstaan van de cyclus nauw verband houdt met haar Armeense wortels.

Boghossian en Van Beelen geloven dat het kunstlied een microkosmos van drama is. In wat belooft een langdurige samenwerkingsrelatie te worden tussen deze twee artiesten, is het publiek getuige van een duet, gekenmerkt door muzikale synergie en harmonie, terwijl ze de sfeer en het drama van elk stuk overbrengen.

Bij het recital worden de stukken kort toegelicht door Boghossian.

We doen ons best om je bezoek aan de OBA zo veilig mogelijk te maken. Doe de gezondheidscheck voordat je een plek reserveert en bereid je voor op je bezoek aan de OBA.

OBA De Hallen | Hannie Dankbaarpassage 10 | 1053 RT Amsterdam
T: 020-5230900 | dehallen@oba.nl