PAPA in Amsterdam West

21 februari 2020, van 17:00 tot 18:30 | OBA De Hallen

Kosten: toegang gratis, vrije inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

papa in west

Een groeiend cultureel fotoarchief door de ogen van de inwoners.

Presentatie, PAPA in Amsterdam West.

Stel dat er geen nieuws bestond. Geen rampen, geen aardbevingen, geen aanslagen, geen oorlogen. Geen verkiezingen ook en conferenties, geen epidemieën, geen opwarming van de aarde. Filmsterren waren er niet, geen koningshuizen, geen sport. Zou dan iemand op het idee komen te fotograferen wat iedereen doet om te leven? Hoe mensen verliefd worden, de slappe lach krijgen, slapeloze nachten hebben, zichzelf iets leren, een bron van inkomsten vinden, gelukkig zijn.

In 2008 richtte Lino Hellings het internationale fotopersbureau PAPA op: Participating Artists’ Press Agency. Fotografen over de hele wereld leerde ze kijken volgens de methode van de PAPA Foto-wandeling. PAPA heeft het afgelopen decennium gewerkt vanuit wereldsteden als Dhaka, Lagos, São Paulo, Bishkek, Detroit en Ramallah. Nu strijkt het nomadisch fotopersbureau neer in Amsterdam. Alle Amsterdamse stadsdelen zullen bewandeld en gefotografeerd worden. Zo ontstaat een groeiend cultureel fotoarchief van Amsterdam door de ogen van de inwoners.

Amsterdam West was als eerste aan de beurt. In juni 2019 vonden de eerste drie fotowandelingen plaats met correspondenten die wonen of werken in het stadsdeel. Vertrekpunt was telkens een vestiging van de OBA: Staatsliedenbuurt, Bos en Lommer en OBA de Hallen in de Kinkerbuurt.

Van de meerstemmige verhalen die zich ontvouwden vanuit alle foto’s van alle correspondenten , hebben we een DIY-expositie in de vorm van een muurkrant gemaakt. Die muurkrant wordt tijdens de opening onthult. Op vertoon van uw OBA pas, kan u uw eigen exemplaar van de krant meenemen.

Deelnemende fotografen:
STAATSLIEDENBUURT: Namita Bhargava, Jamy Guda, Fouad Lakbir, Francis Nagy, Mina Ouaouirst, Rony Rony, Richelle Wansing, Orville Yssel

BOS EN LOMMER: Soumaya Bazi,
Imane Farahi, Dineke Huizenga,
Fouad Lakbir, Judith Leijdekkers, Francis Nagy, Orville Yssel KINKERBUURT: Florian Braakman, Gerda Dalen, Sarah Rose Guitian, Marije van der Hoeven, Merel Oord, Kian Pattiapon, Pierre de Ries, Jacintha Scheek, Orville Yssel.

PARTNERS
Internationaal Instituut voor
Sociale Geschiedenis en
Openbare Bibliotheek Amsterdam.
Mede mogelijk gemaakt dankzij
de financiële bijdrage van Bank-
Giro Loterij, Het Amsterdams Fonds voor de Kunst en gemeente
Amsterdam-West.

OBA De Hallen | Hannie Dankbaarpassage 10 | 1053 RT Amsterdam
T: 020-5230900 | E: dehallen@oba.nl