Westwoord café met Naeeda Aurangzeb

30 november 2021, van 20:00 tot 21:00 | OBA De Hallen

Kosten: toegang gratis | aanmelden verplicht

​Tijdens het Westwoord café zal Revka Bijl in gesprek gaan met auteur Naeeda Aurangzeb over haar pas verschenen boeken 365 dagen Nederlander en He, lekker ding, 365 dagen vrouw.

Journalist en radio- en tv presentator bundelde in haar boek 365 dagen Nederlander de stereotyperende, discriminerende en islamofobe opmerkingen die ze op een willekeurige dag van het jaar toegeworpen krijgt, door collega’s en door vrienden. Revka Bijl interviewt Naeeda Aurangzeb over alledaags racisme en seksisme. Als je het nog niet zag, dan ga je het nu zeker zien.  
 
Naeeda Aurangzeb (1974) is journalist en radio- en tv-presentator. Voor de NTR presenteerde ze de Halvemaan en was ze co-presentator van Bureau Buitenland bij de NPO. Daarnaast was ze verslaggever op Radio 1 bij Nieuws en Co. Eerder publiceerde ze onder meer Verdreven Palestijnen, en ze maakte de documentaires Met het gezicht naar het Oosten en Kerstnacht Bethlehem. Ze woonde en werkte enkele jaren in Tel Aviv-Jeruzalem en de VS. 
 
Revka Bijl  
Revka Bijl (1986) is schrijver, docent en moderator. Ze studeerde journalistiek in Utrecht en Londen en filmwetenschappen in Amsterdam. In 2019 verscheen haar debuutroman Gapen onder Water bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. Momenteel werkt ze aan haar nieuwe boek.

LET OP: Voor bezoek aan deze activiteit is een coronatoegangsbewijs en een legitimatiebewijs verplicht. Kom alsjeblieft op tijd. In de zalen geldt geen mondkapjesplicht en hanteren we geen 1,5 meter afstand. Je bent uiteraard vrij om wel een mondkapje te dragen en waar mogelijk afstand te houden. Vanwege controle bij de deur kan de rij wat langer zijn dan normaal.  De zaal is vanaf 30 minuten voor aanvang open.

OBA De Hallen | Hannie Dankbaarpassage 10 | 1053 RT Amsterdam
T: 020-5230900 | E: dehallen@oba.nl