EXPOSITIE Gewoon anders

15 oktober 2021 t/m 15 januari 2022 | OBA Javaplein

Kosten: toegang gratis | vrije inloop

Kom kijken naar de unieke uitvindingen, opvallende voertuigen en bijzondere brillen. Deze expositie is het eindresultaat van het kunstproject Gewoon Anders o.l.v. Mette Steincke.

Buurtkinderen exposeren met kunstenaars. In de expositie ‘Gewoon Anders’ laten de kinderen van Het BuurtAtelier hun ideeën en fantasieën over de over de toekomst zien.

Tijdens dit project hebben kinderen van 6 -11 jaar twee vindingrijke kunstenaars uit verschillende disciplines ontmoet. De kunstenaars toonden hun werk en vertelden over hun beroep, het artistieke procesen over wat hen inspireert. Hieruit zijn unieke kunstwerken ontstaan. Maatregelen veranderen steeds en daardoor ook ieders mogelijkheden. Het gewone wordt ongewoon en het ongewone wordt normaal. Deze ongewone situatie schreeuwt om nieuwe creatieve oplossingen. De kinderen van Het BuurtAtelier lieten hun ideeën en fantasieën daarover los. Ze gingen met veel plezier experimenteren, uitvinden en maken. Hoe ziet de toekomst eruit? Wat zijn handige uitvindingen of hulpmiddelen? Wat zou je willen veranderen of toevoegen? In de expositie worden de kunstwerken van de kinderen tentoongesteld naast het werk van de kunstenaars Mark Bischof en Anja Brunt. De expositie maakt onderdeel uit van het programma van De KinderKunstbiënnale.

Bereid je voor op je bezoek aan de OBA en doe de gezondheidscheck voordat je naar de OBA komt.
 
OBA Javaplein | Javaplein 2 | 1094 HW Amsterdam
T: 020-5230900 | E: javaplein@oba.nl